1
Domaći fudbal

from left Nikola Stankovic goalkeeper Milan Borjan Nemanja Milunovic Aleksandar Pesic Aleksandar Katai Veljko Nikolic Strahinja Erakovic Slavoljub Srnic Crvena Zvezda v TSC, Mozzart Super Liga 2022/2023 at stadium Rajko Mitic on September 04, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ZVEZDA NE IGRA DOBRO NA OTVARANJU GRUPNE FAZE: Samo jedna pobeda u ovom veku, evo protiv koga! (VIDEO)

Objavljeno: 08.09.22 u 15:28

Nije dobra vest pred duel sa Monakom!

Crvena zvezda šestu godinu za redom biće učesnik nekog od takmičenja pod okriljem UEFA. Čak četvrti put u Ligi Evrope.

Ipak, crveno-beli se konstano muče na otvaranju grupne faze u 21. veku.

Naime, 2005. godine, Crvena zvezda je u prvom kolu grupne faze Kupa UEFA dočekala švajcarski Bazel. Zvezda je u tom meču i vodila, međutim na kraju ipak izgubila rezultatom 2:1.

Dve godine kasnije, u prvom kolu grupne faze Lige UEFA, došao je Bajern Minhen. Zvezda je odigrala veoma hrabro i vodila golovima Milijaša i Koromana do pred sam kraj, kada su Bavarci sa dva brza gola, došli do pobede 3:2.

Posle godina suše u Evropi, crveno-beli su se u Ligu Evrope vratili u sezoni 2017/18. Prvi duel u grupi i opet bez pobede. Ovaj put protivnik je bio BATE Borisov, a konačni rezultat bio je 1:1 na Marakani.

Nakon ove sezone, usledio je istorijski povratak Zvezde u Ligu šampiona. Prvi meč grupne faze protiv Napolija igrao se na Marakani, ali crveno-beli ponovo nisu uspeli da slave. Rezultat je bio 0:0.

U sezoni 2019/20 usledio je drugi uzastopni ulazak u Ligu šampiona. Crveno-beli na otvaranju grupne faze ponovo igrali protiv Bajerna, kao i 2007. godine, samo što se ovaj put igralo na Alijanc Areni. Bavarci su duel rešili bez ikakvih problema – 3:0.

Prva sezona Dejana Stankovića na klupi i povratak u Ligu Evrope. Crveno-beli ponovo su išli u Nemačku, a ovaj put protivnik je bio Hofenhajm. Dobro je Zvezda izgledala, međutim, poraz od 2:0 za nastavak agonije u prvom kolu grupne faze nekog UEFA takmičenja.

Pobeda je konačno došla prošle sezone i to pobedom nad ekipom Brage od 2:1, golovima Rodića i Kataija.

Dakle Zvezda na otvaranju grupne faze u 21. veku ima samo jednu pobedu, što svakako nije dobar znak pred večerašnji duel sa Monakom.

NAJNOVIJE VESTI O CRVENOJ ZVEZDI:

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter