0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

NEMAČKA JE PALA: Dončić pokvario raspoloženje domaćinu, 36 poena u pobedi Slovenaca! (VIDEO)

Objavljeno: 06.09.22 u 23:30

Maestralna partija NBA zvezde!

Prvi poraz na tekućem šampionatu Evrope košarkaška reprezentacija Nemačke doživela je od Slovenije. Aktuelni šampion Starog kontinenta osvetio se domaćem sastavu za poraze u kvalifikacijama ua Svetsko prvenstvo. Predvođeni prvom zvezdom tima, Lukom Dončićem, Slovenci su slavili sa 88:80.

Domaća publika u ‘Lankses Areni‘ u Kelni nije pomogla Nemcima u nameri da ostanu jedina neporažena selekcija u grupi B. Iako su se domaći trgli posle nešto lošije igre u prvih 20 minuta susreta, to nije bilo dovoljno da se izbegne prvi poraz. Slovenci su u prošlom kolu doživeli senzacionalni poraz od Bosne i Hercegovine, ali su današnjim trijumfom došli u situaciju da se u poslednjoj rundi sa Nemačkom i Francuskom bore za lidersku poziciju.

PROČITAJTE JOŠ: FOTOGRAFIJA KOJA JE ZABRINULA CELU SRBIJU: Nedović povredio mišić, sa hladnom oblogom na nozi presedeo drugo poluvreme! (FOTO)

Izabranici selektora Herberta nisu imali rešenje za raspoloženog Luku Dončića. Teško je zvezdi Dalas Maveriksa pao poraz pre dva dana, pa je pružio maksimum u nameri da spreči novo negativno iznenađenje za njegov tim. Dončić je meč završio sa učinkom od 36 postignutih poena, 10 uhvaćenih lopti i četiri uspešna dodavanja, a njegov indeks korisnosti iznosi 32.

Slovenija sutra od 17 časova i 15 minuta igra protiv Francuske, dok će Nemačka od 20:30 č imati nešto lakši zadatak protiv Mađarske.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter