0
Evrobasket 2022

FOTO: FIBA

FRANCUSKA PREJAKA ZA BOSNU: BiH mora da traži prolaz protiv Litvanije!

Objavljeno: 06.09.22 u 16:21

Košarkaši Francuske upisali su i treći trijumf u grupi B Evropskog prvenstva u košarci nakon što su savladali Bosnu i Hercegovinu rezultatom 67:81. i tako su i definitivno obezbedili plasman u osminu finala Evrobasketa. Imali su prednost Francuzi ceo meč, ali je ipak treća deonica gde su ubacili svega osam poena donela dramu u finišu, ali ipak Bosna je ostala bez preokreta.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Evan Furnije sa 14 poena, dva skoka i tri asistencije, dok su Geršon Jabusele i Toma Ertel meč zavrpili  sa  13 poena, odnosno 12 poena, s tim da je plejmejker imao i po sedam uhvaćenih lopti i asistencija. Rudi Gober je imao 11 poena i isto toliko skokova. U poraženom timu su najzapaženiji bili Nurkić i Halilović sa po 14 poena.

NAJNOVIJE VESTI SA EVROBASKETA:

U poslednjoj utakmici grupne faze Bosna mora da pobedi Litvaniju da bi osigurala i definitivno plasman dalje, dok će Francuzi najverovatnije sa Slovenijom igrati za prvo mesto u grupi.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter