0
Evrobasket 2022

FOTO: FIBA

NOVO VELIKO IZNENAĐENJE NA EVROBASKETU: Hrabra BiH srušila šampiona Evrope – Dončić tragičar! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 04.09.22 u 20:31

Pravi spektakl u Kelnu.

Košarkaši Bosne i Hercegovine, napravili su jedno od najvećih iznenađenja u dosadašnjem toku Evrobasketa, pobedom nad aktuelnim šampionom Evrope, selekcijom Slovenije sa 97:93. Bio je ovo susret treće runde grupe B, koju mnogi nazivaju i „grupa smrti“, jer se u njoj pored ove dve selekcije nalaze još domaćin Nemačka, zatim Francuska, Litvanija i Mađarska.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi, bio je Džon Roberson sa 23 poena, dok je Musa postigao poen manje. Pored njih, dvocifreni su još bili Halilović sa 13, kao i Nurkić i Atić sa po 12 poena. Na drugoj strani, Slovence od poraza nije uspela da spasi sjajna partija Vlatka Čančara koji je ubacio 22 poena. Goran Dragić je postigao 20, a verovatno tragičar ovog meča Luka Dončić upisao je 12 poena, ali uz šut 0/8 za 3 poena.

FOTO: FIBA

Selekciji Bosne i Hercegovine, ova pobeda i dalje ne obezbeđuje plasman u narednu rundu. Oni su nakon uvodnog trijumfa nad Mađarskom, poraženi od Nemačke, pa sada imaju skor 2/1. Ipak, deluje da će se odlučujući susret, u slučaju da Bosna i Hercegovina ne eliminiše Francuze, igrati protiv selekcije Litvanije, koja je do sada zabeležila sva 3 poraza.

Što se tiče Slovenije, izabranici Aleksandera Sekulića, slavili su protiv Litvanije i Mađarske, a očekuju ih još mečevi sa Francuskom i Nemačkom.

SVI REZULTATI:

Bugarska – Crna Gora 81:91

Litvanija – Nemačka 107:109

Španija – Belgija 73:83

Slovenija – Bosna i Hercegovina 93:97

Turska – Gruzija (U TOKU)

Francuska – Mađarska 20.30

Standings provided by SofaScore LiveScore

Koje selekcije iz grupe B prolaze u nokaut fazu Evrobasketa?
  • Slovenija (29%, 510 Glasova)
  • Francuska (26%, 452 Glasova)
  • Litvanija (23%, 403 Glasova)
  • Nemačka (17%, 292 Glasova)
  • Bosna i Hercegovina (6%, 103 Glasova)
  • Mađarska (0%, 8 Glasova)

Ukupno glasalo: 559

Loading ... Loading ...

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter