0
Evrobasket 2022

FOTO: #EuroBasket 2022 @EuroBasket/ Twitter screenshot

IZNENAĐENJE PRVENSTVA: Belgija šokirala Španiju! (VIDEO)

Objavljeno: 04.09.22 u 19:33

Lekomte srušio ekipu selektora Skariola!

Treće kolo takmičenja u grupi A na Evrobasketu donelo nam je najveće iznenađenje u dosadašnjem delu prvenstva. Reprezentacija Belgije šokirala je Španiju, izvanrednom igrom u Tbilisiju. Belgijanci su pred skromnom podrškom sa tribina, slavili sa 83:73.

Kao veliki favorit, Španija nije uspela da odgovori na napadačke nalete rivala, dok su Belgijanci u oba pravca zablistali pred nešto manje od 2000 navijača.

Tokom celog meča Belgija je bila konkurentan rival Španiji u svim segmentima igre. Uloga autsajdera im je očigledno prijala, pa su potpuno rasterećeno ušli u meč. Do samog finiša meča publika je gledala egal odnos snaga u Tbilisiju, a onda je usledila serija 12:0 kojom je Belgija rešila pitanje pobednika.

U redovima pobedničkog sastava istakao se Emanuel Lekomte sa 20 postignutih poena, pet uhvaćenih lopti i četiri uspešna dodavanja. Pjer-Antoan Žile je ubacio 14 poena, a 11 Reten Obasoan.

Vili Ernangomez je predvodio Špance sa 18 postignutih poena, dok je njegov brat Huanćo dodao 11.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter