0
Evrobasket 2022

Vasilije Micic during FIBA qualifing basketball match between Serbia and Greece in Belgrade, Serbia, on August 25, 2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

PEŠIĆEVA OMILJENA REČ JE „TRČI“: Micić spreman za prvenstvo – evo kakvu igru selektor traži! (VIDEO)

Objavljeno: 01.09.22 u 23:51

Naravno, protiv Holandije idemo na pobedu.

Evropsko prvenstvo u košarci, reprezentacija Srbije počinje u petak, kada će se sastati sa selekcijom Holandije u okviru grupe D. Pred ovaj susret medijima su se obratili Svetislav Pešić i Nemanja Nedović, dok je svoje izlaganje imao i plejmejker Efesa Vasilije Micić.

On je istakao da se dobro oseća već nekoliko dana i da mora da bude spreman za prestojeće mečeve. Potom se osvrnuo i na grupu u kojoj se pored Holandije i Srbije nalaze, domaćin Češka, zatim Izrael, Poljska i Finska.

Dobro se osećam već par dana. Zglob je takav kakav jeste, drago mi je da sam mogao da se oporavim za utakmicu protiv Turske i prvenstvo. Moram da budem spreman za predstojeće utakmice i mislim da smo svi, koliko-toliko, sa nekim sitnim povredama uspeli da se pripremimo za prvenstvo, počeo je Micić i dodao:

DETALJNA ANALIZA EVROBASKETA:

– Gledajući grupu nisu baš toliko zvučna imena, ali mislim da je svaka ekipa na ovom prvenstvu da ima jedan dobar dan, da ima šutersko veče i da to u neku ruku i iziskuje dodatnu ozbiljnost. Mislim da je utakmica sutra idealna za nas. S obzirom da nam fali Milutinov, da možda i Rile dobije neke kvalitetne minute. Ipak, znamo svi da je ovo utakmica gde možemo svi da iznesemo sve moguće napore.

Selektor Svetislav Pešić, forsira bržu igru u tranziciji, a Micić otkriva da za to ne treba prevelika uigranost.

VESTI SA EVROBASKETA:

– Mislim da se zato i traži da se igra brže, tu ne treba prevelika uigranost, to je automatizovana kretnja, koja je u gotovo svakom klubu ista. S obzirom da imamo na svakoj poziciji, na neki način, plejmejkera onda je to i prednost, da taj igrač može da iskreira. Pogotovo imajući Jokića na pet koji može da povuče loptu, to je unikat za svaku ekipu na ovom prvenstvu, zaključio je Vasilije Micić.

Koje 3 selekcije osvajaju medalju na Evrobasketu?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter