2
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

LOŠE VESTI ZA SRBIJU: Pešić definitivno ostao bez jednog košarkaša za Evropsko prvenstvo

Objavljeno: 31.08.22 u 11:57

Konačan spisak se očekuje uskoro.

Svetislav Pešić, selektor muške košarkaške reprezetnacije Srbije, bi trebalo da danas saopšti konačan spisak od 12 imena igrača na koje računa za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Kako sada stvari stoje, na istom se vrlo izvesno neće naći ime Alekse Avramovića, pošto se koškarš Partizana povredio. Ovaj dvadesetosmogodišnji bek je zadobio povredu desne ruke tokom priprema, a prve prognoze bile da on definitivno neće igrati, ali je medicinski tim državnog najavio da će se pratiti stanje i da on nije definitivno otpisan odmah, već da se će se sačekati sa tom odlukom.

Aleksa Avramovic
Kosarka-FIBA Olympic Qualifications 2021 semi final match between Serbia and Puerto Rico
Beograd, 03.07.2021.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Ipak, Željko Obradović, trener Košarkaškog kluba Partizan, potvrdio da Avramović neće biti u stanju da pomogne na početku sezone, što faktički znači da je i definitivno otpao iz bilo kakvih kombinacija da bude među putnicima na letu za Pragu, gde će Orlovi igrati utakmice prve faze na Evrobasketu, koji počinje već sutra 1. septembra.

– Fale nam četiri igrača, a situacija je takva da ne verujem da će ni Gregor Glas, ni Aleksa Avramović biti u stanju da nam pomognu na početku sezone. To znači da imamo 13 igrača, pa smo uključili Đorđa Jovanovića da bude sa nama i on će kao veoma talentovan igrač dobiti priliku u pripremnim utakmicama i nadam se tokom sezone, da pokaže sve ono što pokazuje na treninzima, rekao je Obradović za klupski kanal u analizi kadrovske situacije u crno-belom taboru posle sedam dana rada na pripremama za novu sezonu.


(VIDEO: YouTube/BC Partizan TV)

Podsetimo, sa šireg spiska reprezentacije su pre toga otpali Miloš Teodosić, doskorašnji kapiten, kao i Alen Smailagić i Balša Koprivica, koji su se vratili u Partizan. Selektor je juče najavio da će danas, nakon poslednjeg treninga saopštiti konačan spisak, iako je rok za to četvrtak, u 16.30 sati.

Dakle, na spisku su ostali:

Dejan Davidovac (CSKA); Vanja Marinković (Baskonija); Nikola Kalinić (Barselona); Vladimir Lučić (Bajern Minhen); Ognjen Dobrić (Crvena zvezda); Nikola Jokić (Denver Nagets); Marko Jagodić-Kuridža (Budućnost); Vasilije Micić (Anadolu Efes); Marko Gudurić (Fenerbahče); Ognjen Jaramaz (Bajern Minhen); Nikola Milutinov (CSKA); Dušan Ristić (Fuenlabrada); Filip Petrušev (Anadolu Efes); Nemanja Nedović (Crvena zvezda); Boriša Simanić (Saragosa).

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Košarkaška reprezentacija Srbije u četvrtak ujutru putuje za Prag gde će dan kasnije odigrati prvi meč protiv Holandije na Evropskom prvenstvu. Zatim, Orlovi će igrati sa Češkom (3.9.), Finskom (5.9.), Izraelom (6.9.) i Poljskom (8.9.).

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter