0
Košarka

Head coach Svetislav Pesic (C) Nikola Milutinov Vladimir Lucic (R) Serbia v Greece - FIBA World Cup Qualifiers on August 25, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

MOMENAT KOJI ČITAVA SRBIJA ČEKA: Trening, pa odluka – evo kada Pešić saopštava konačan spisak!

Objavljeno: 31.08.22 u 10:40

Svetislav Pešić saopštiće spisak igrača na koje računa za Evropsko prvenstvo u košarci.

Iako se očekivalo da bi do toga moglo da dođe juče na konferenciji za medije na kojoj je uz selektora bio Marko Gudurić, to se ipak nije dogodilo. Selektor je odlučio da odluku o spisku putnika za Češku, i nadamo se kanije Nemačku gde se igra druga faza, prolongira za danas, kada će u Beogradu saopštiti za kojih se 12 igrača odlučio.

– U sredu ćemo posle poslednjeg treninga doneti odlulu o tome ko će ići na EP. Situacija je malo bolja po pitanju povreda, ali tek treba da vidimo koliko će Nemanja Bjelica i Nemanja Nedović biti u stanju da pomognu timu. Dobri su, rekao je Pešić.

FOTO: STARSPORT

Reprezentacija će ove srede posle podne imati poslednji trening u Beogradu posle kojeg će dobiti slobodno veče. Iako selektor ima pravo da do četvrtka 1. septembra u 16 časova i 30 minuta donese odluku, ipak se ne očekuje da će u poslednjem momentu doneti odluku.

Na spisku selektora Pešića trenutno se nalaze:

Dejan Davidovac (CSKA); Vanja Marinković (Baskonija); Nikola Kalinić (Barselona); Vladimir Lučić (Bajern Minhen); Ognjen Dobrić (Crvena zvezda); Nikola Jokić (Denver Nagets); Marko Jagodić-Kuridža (Budućnost); Vasilije Micić (Anadolu Efes); Marko Gudurić (Fenerbahče); Ognjen Jaramaz (Bajern Minhen); Nikola Milutinov (CSKA); Dušan Ristić (Fuenlabrada); Filip Petrušev (Anadolu Efes); Marko Gudurić (Fenerbahče); Nemanja Nedović (Crvena zvezda); Boriša Simanić (Saragosa).

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Igrači koji su na spisku selektora, a koji nisu igrali u prethodne dve utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo su Nemanja Bjelica, Nemanja Nedović i Boriša Simanić, dok protiv Grčke u sastavu nije bio Filip Petrušev, a protiv Turske Dušan Ristić.

Košarkaška reprezentacija Srbije u četvrtak ujutru putuje za Prag gde će dan kasnije odigrati prvi meč protiv Holandije na Evropskom prvenstvu. Zatim, Orlovi će igrati sa Češkom (3.9.), Finskom (5.9.), Izraelom (6.9.) i Poljskom (8.9.).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter