0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

SVETISLAV PEŠIĆ: Najvažnije je zdravlje, čeka nas naporan šampionat gde se praktično igra svaki dan! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 30.08.22 u 15:03

Svetislav Pešić je pored spiska igrača, koji je najavio da će objaviti sutra nakon treninga, pričao i o očekivanjima pred Eurobasket.

Najvažnije je zdravlje, čeka nas naporan šampionat gde se praktično igra svaki dan. Sve se promenilo, korona je još prisutna, velika, naporna sezona iza nas. Za mene ne, ali za igrače da. Pored svega imali smo i kvalifikacije, tako da je to ogroman napor. Vrlo je čudno da organizator, o tome sam ranije pričao, nije povećao mogućnost da ide veći broj igrača. Igra se u četiri države, na kraju se finalni deo igra u Berlinu. Sa naše strane gledišta, mi se još nalazimo u procesu unapređenja igre, razumevanja. Moramo da pobeđujemo da bismo otišli u Berlin, što je naš cilj, moj cilj. Ostale ciljeve ste vi sami postavili, tako da mi ne moramo da ih postavimo. Kroz prvu rundu ’kvalifikacija’ želimo da unapredimo svoju igru, želimo da fizički ostanemo u dobrom stanju. To je prvi, kratkoročni cilj“ započeo je Pešić, a zatim prokomentarisao meč sa Turskom, u kojem je naša reprezentacija vodila 21 razlike, pa ušla u neizvesnu završnicu.

FOTO: STARSPORT

“Odbrana koju smo mi pokazali, demonstrirali, to je verovatno to što mi želimo da igramo. Reakcija na to što smo pripremali je bila i za mene iznenađujuća, dobra. Mi imamo talenat u napadu i tu nema nikakve dileme i diskusije. Baza svega je odbrana. Meni je drago što je reakcija bila iznad mojih očekivanja, sa aspekta naše taktičke pripreme koju smo radili i koju radimo. Odnos prema individualnim zadacima je dobar. Ali, videli smo da smo u trećoj četvrtini pali iz razloga što nismo zadržali odbranu koju smo tražili, počeli smo malo da filozofiramo u napadu. Bilo je pritiska sa njihove strane, a bilo je za očekivati da će i oni imati svojih pet minuta“ a onda je nastavio.

Treća četvrtina dođe kao nova utakmica. Mi smo izašli na parket da dobijemo tu treću četvrtinu, međutim bilo je pritiska sa njihove strane, odbrane, nekih odluka… Padova u igri će biti, samo je važno kako reaguješ posle pada… Sve ekipe dolaze sa velikim motivima i željama da naprave dobar rezultat. Mi ćemo se truditi da ne bude negativnih stvari. Važan će biti oporavak posle svake utakmice, ne samo fizički, već i mentalni. Mi moramo posle svake utakmice da napredujemo, to je moguće samo ako igramo zajedno. Na turniru je sve moguće, vidimo da svako svakog može da dobije. Eto, BiH je dobila Francusku i možda je ne bi dobila u seriji, ali na jedan meč je sve moguće“ zatim je pričao Pešić o tome kako ostale selekcije gledaju na Srbiju.

Svi nas gledaju kroz prizmu jednog, drugog, trećeg MVP, da smo bivši svetski, evropski šampioni. To je velika stvar. Mi smo reprezentacija koja je na okupu ukupno dva meseca, nije klupska sezona. Moramo da gledamo pozitivne stvari i da popravljamo sve što možemo. Sve je moguće, ako želimo i ako imamo dobru koncentraciju. Imamo dobre igrače sa iskustvom, a ako nam se ukaže pravi put, prihvatićemo ga“ a zatim otkrio da li ćemo u nekim situacijama gledati Jokića i Milutinova zajedno na parketu.

Razmišljamo o svemu, da igramo sa tri beka, sa dva centra… Nikada ne verujem u nešto što nisam trenirao, uvek verujem da si uvek u prednosti, ako radiš svoje stvari onako kako si trenirao i ako si doveo do neke perfekcije. Da je neko drugo vreme, a nažalost nije, mi bismo i sa aspekta meč-ap situacija razmišljali. Mi želimo da zbunimo protivnika, ne sami sebe. Zato razmišljamo šta bismo iz takvih situacija dobili, a šta izgubili… Možda za neku drugu priliku, možda sada“ zaključio je Svetislav Pešić.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter