0
Košarka

FOTO: KSS

SRBIJO RADUJ SE: Juniorska basketaška reprezentacija je vicešampion sveta!

Objavljeno: 28.08.22 u 23:30

Malo je falilo za zlato!

Juniorska 3×3 reprezentacija Srbije, igrači do 18 godina, ostvarila je veliki uspeh, pošto je osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u mađarskom gradu Debrecinu!

Ekipa u sastavu Marko Đorđević, Predrag Panišić, Milan Šuput i Aleksandar Mitrović u polufinalu je slavila protiv Litvanije 21:19. U uvodnih par minuta vodila je Litvanija, nakon što smo preuzeli vođstvo kontrolisali smo meč, vodili čak i sa osam poena razlike, ali je Litvanija pred kraj meča uhvatila rezultatski priključak i nakon neočekivano neizvesne završnice, Šuput sa bacanja donosi pobedu Srbiji.

U velikom finalu, rival je bila Francuska. Od početka se igralo izjednačeno, koš za koš, poveli smo 7:5 dvojkom Đorđevića. Posle dve dvojke i faula, Francuzi su imali 11:9, onda i 14:12. Izjednačio je Šuput na 15:15, ali smo primili dvojku, pa izgubili loptu i Francuzi su posle faula imali 19:16, a Kangudža je pogodio trojku za zlato i pobedu Francuske 21:17.

Naš reprezentativac Milan Šuput izabran je u najbolju trojku Svetskog prvenstva.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter