0
Evrobasket 2022

Foto: fiba.basketball

PETAR POPOVIĆ: Sada se sve misli usmeravaju ka Litvaniji! (VIDEO)

Objavljeno: 25.08.22 u 15:21

Košarkaši Crne Gore deklasirali su sinoć reprezentaciju Bosne i Hercegovine u Podgorici, rezultatom 88:69.

Litvanija je kao gost pobedila Mađarsku sa 88:78, dok je Francuska slavila protiv Češke sa 95:60. Trenutno Francuska i Litvanija imaju skor 6-1, Crna Gora 5-2, BiH, Mađarska i Češka 3-4. Tri selekcije iz grupe će izboriti plasman na Svetsko prvenstvo.

„Ostvarili smo jako bitnu pobedu. Nagrađeni smo za veliki rad i trud koji smo uložili tokom priprema. Imali smo veliku podršku sa tribina, a energija koju su doneli navijači, olakšala nam je borbu protiv rivala i pritiska, jer smo svi bili svesni koliko je značaj utakmice. Odbrana je od prvog do poslednjeg minuta bila na vrhunskom nivou, imali smo oscilacija u napadu, ali smo na kraju stigli do cilja. Nema euforije, idemo dalje, kao i do sada. Korak po korak, a za nas je svaka utakmica finale, svaka nosi prefiks biti ili ne biti. Sada se sve misli usmeravaju ka Litvaniji. Litvanija je favorit, ali na krilima pobeda koje smo ostvarili protiv Francuske, Portugalije i Bosne i Hercegovine, mogu da obećam borbu do poslednjeg atoma snaga” rekao je Petar Popović.

„Teška utakmica, veliki ulog je bio na talonu, a samim tim i veliki pritisak. Međutim, uspeli smo da stignemo do cilja i pobede.  Znali smo da rival dolazi u najjačem mogućem sastavu, znali smo da moramo da budemo na izuzetno visokom nivou, ako želimo pobedu i bili smo. Pobedili smo, nastavljamo borbu za Mundobasket, a sada se okrećemo duelu sa Litvanijom. Atomsfera u timu je odlična, rasterećeni smo uoči duela koji sledi, imamo mnogo samopouzdanja, a okršaj sa Litvanijom će nam dati smernice gde se nalazimo i šta treba da unapredimo za šampionat Evrope” nadovezao se Nemanja Radović.

Crna Gora gostuje Litvaniji 27. avgusta, a na Eurobasketu će igrati u grupi sa Španijom, Turskom, Gruzijom, Bugarskom i Belgijom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter