6
Evrokupovi

Crvena Zvezda v Maccabi Haifa - UEFA Champions League Play Off second leg match Season 2022/2023 on August 23, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ZVEZDA NESTALA U DRUGOM POLUVREMENU: Autogol Pavkova presudio crveno-belima, osetio se nedostatak Kange! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 23.08.22 u 22:59

Nemoćna je Zvezda bila u drugom poluvremenu..


Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su sa Makabijem iz Haife u revanšu plej-ofa za Ligu šampiona sa 2:2. Samim tim, pošto je u Izraelu slavio Makabi sa 2:1, crveno-bele ćemo gledati u Ligi Evrope. Pogotke za srpskog šampiona postigli su Aleksandar Pešić u 27. minutu i Mirko Ivanić u 43. minutu susreta, dok je za Makabi strelac bio Sundgren, a autogol u 90. minutu postigao je Milan Pavkov.

Crveno-beli su počeli izuzetno agresivno i od samog starta, dali su do znanja fudbalerima Makabija da im neće biti ni malo lako. Ogromnu priliku u ranoj fazi meča imao je Kanga u 12. minutu.

Pešić je sjajno probio po levoj strani, uputio je pas ka sredini, gde je bio Bukari. Brzonogi fudbaler je video Kangino utrčavanje, prosledio mu je loptu, ali je Gabonac pogodio stativu. Nekoliko centimetara delilo je Zvezdu od vođstva u ovom momentu.

Nakon par minuta, usledila je lošija igra na obe strane. Rodićeve centaršuteve izblokirao je defanzivac gostiju, a potom svoje šanse ni Makabi nije uspeo da iskoristi.

FOTO: STARSPORT

Novu priliku za gol, Kanga je imao u 23. minutu, kada je šutirao sa 30-tak metara. Bila je ovo znatno teža situacija nego maločas, ali je Gabonac uputio sasvim solidan šut, koji je Koen odbranio.

Do vođstva Crvena zvezda stiže u 27. minutu. Katai je sjajno probio po levoj strani, pa je loptu ubacio u sredinu. Njegovo dodavanje, donekle je izblokirao fudbaler Makabija, ali je lopta došla do Aleksandra Pešića koji je tako zatresao mrežu gostiju za 1:0.

Posle samo 3 minuta, novu priliku je imao srpski šampion. Bukari je uputio centaršut do Ivanića, koji je ipak šutirao preko gola.

Drugi pogodak za Zvezdu stigao je u 43. minutu. Nakon velike borbe Srnića, Kanga je dodao Kataiju, koji je sjajno petom prosledio do Pešića. Pešić je loptu probacio Mirku Ivaniću, a on je bio nepogrešiv za 2:0 i veliku radost navijača crveno-belih.

Loša vest sačekala je Zvezdu nakon jedne VAR provere engleskog sudije. Jasno se videlo da je Srnić igrao rukom, sudija je pokazao na belu tačku, a Milan Borjan je odbranio penal.

Crvena Zvezda v Maccabi Haifa – UEFA Champions League Play Off second leg match Season 2022/2023 on August 23, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Ipak, nakon što crveno-beli nisu uspeli da iznesu loptu, u nastavku akcije, pogodak za Makabi postigao je Sundgren, nakon loše reakcije Gelora Kange, za konačnih 2:1 na poluvremenu.

U drugo poluvreme, gosti su ušli znatno motivisaniji, pa su samim tim i prikazali više od Zvezde. Već u 49. minutu Makabi je imao veliku priliku kada je Pjero bio oči u oči sa Borjanom, ali je kanadski golman bio siguran.

Trener srpskog šampiona u 54. minutu odlučio se za svoju prvu izmenu, a umesto Gelora Kange u igru je ušao Kingsi Kangva. To je gabonskog fudbalera šokiralo, pa je na očigled čitavog stadiona negodovao ovu Stankovićevu odluku.

Imao je Makabi i u nastavku nekoliko sjajnih prilika. Prvo je u 61. minutu Mohamed šutirao, ali nije bio uspešan. Potom je u 65. minutu nakon izgubljene lopte do lopte došao Korno i on je uputio udarac, dok je Borjan reagovao vrhovima prstiju.

U 70. minutu Bukari je pogodio Kornoa u ruku, ali je sudija procenio da nije bilo elemenata za jedanaesterac. Nakon nekoliko minuta, imala je Crvena zvezda dobru priliku, kada je Bukari bio u poziciji za šut, ali je uputio loptu daleko preko gola.

U 78. minutu, umesto Aleksandra Pešića u igru je ušao Milan Pavkov.

Potpuno je pala Crvena zvezda u završetku ovog meča, gosti su potpuno preuzeli inicijativu. Nove izmene videli smo u 84. minutu kada su iz igre izašli Milan Rodić i Osman Bukari, dok su na teren ušli Seku Sanogo i Ibrahim Mustafa.

Veliki šok za navijače Zvezde, videli smo u 90. minutu, kada je Pavkov postigao autogol nakon prekida.

Na samom kraju susreta, ostao je prazan gol Makabija, kada je golman gostiju pao, ali je sudija prekinuo igru. U poslednjem napadu Zvezde na meču, Milunović je imao šansu, ali je bio neprecizan.

0
0

6 Komentara

  1. Izgubio je utakmicu u Izraelu, zbog kukavičluka, izveo Kataija u isto vreme kad i Kangu. Istog momenta mi smo izgubili organizaciju i napad? Poštujem trčanje Srnića, ali sa njim i sličnim igračima nema rezultata protiv ozbiljnih ekipa, već sa momcima koji znaju fudbal??? Ipak je Stankoviću dato mnogo vlasti, za njegovo znanje? Sada se ta greška plaća sa 20 do 30 miliona???

    0
    0
    Odgovori
  2. E moj Stankovićuu, od tebe treba da se uči kako izgubiti dobijenu utakmicu. Preslikana utakmica iz izraela. Neki bi rekli na greškama se uči, ali ti ne…

    0
    0
    Odgovori
  3. Sve je ovo sranje D.Stankovića koji glumi Murinja! Izveo motor ekipe ,obezglavio je zbog nekih taktičkih zamisli!Ili igraj svoju igru ili izgubi a ne Murinjove taktike.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter