0
Evrobasket 2022

Foto: KSS

PALA I HOLANDIJA: Košarkašice obezbedile prvo mesto i top 8 na EP u Podgorici!

Objavljeno: 22.08.22 u 19:43

Ženska U 16 reprezentacija Srbije nastavila je sa pobedama na Evropskom prvenstvu B divizije u Podgorici.

Holandija U16 – Srbija U16 39:64 (9:12, 5:14, 10:16, 15:22)

Posle dana odmora, tim koji vodi selektorka Biljana Stanković pobedio je Holandiju i obezbedio prvu poziciju pred četvrtfinale.

Poslednji protivnik u takmičenju po grupama biće selekcija Irske, sutra od 18,45 časova

Baš kao što su i obećale, naše devojke su i u ovom meču demonstrirale veliku želju i borbenost u odbrani. I to posebno u drugom periodu kada su rivalke svele na svega pet poena. Već tada je bilo jasno kako će se ovaj meč završiti. Selektorka Stanković je opet mogla da dosta rotira, istovremeno drži visok ritam meča, ali i svežinu kod igračica.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Ako je bilo ikakvih dilema one su rešene serijom 11:0, za nešto malo više od četiri minuta igre, kojom je naš tim ušao u poslednji period i pobegao na 25 razlike – 53:24.

Kao što rezultat pokazuje, naše devojke su bile bolje u svim elementima igre. Posebno bitan podatak je što su naterale Holandiju na čak 38 izgubljenih lopti, jer to dovoljno govori o intenzitetu odbrane koju su igrale.

Najefikasnije su bile Lana Marić i Mina Đurđević, obe su ubacile po 13 poena i imale po 8 skokova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter