0
Ostali sportovi

Foto: VSS

GOTOV TURNIR ‘SRBIJA 2022’: Orlovi treći! (FOTO)

Objavljeno: 22.08.22 u 16:17

Srbija – Francuska 13:7 (5:1, 3:0, 1:3, 4:3).

Bazen „25.maj Milan Gale Muškatirović“. Sudije: Franulović (Hrvatska) i Bjanko (Italija). Igrač više: Srbija 12 (5), Francuska 16 (14).

SRBIJA: Rističević, Branković, Drašović 2, Ranđelović 2, Martinović 1, Vico , S.Rašović , Velkić , Pljevančić 1, Radulović 3, Stojanović 2, V.Rašović 2, Dobožanov.Selektor: Savić

FRANCUSKA: Dubol Mas, Krusila 1, Buet 1, Kaš, T.Vernu 1, R.Vernu, Bjor 1, Kume 1, Kanon, Vanpeperstrat, De Nardi 2, Fontani. Selektor: Bruzo.

Foto: VSS

Pobedom protiv Francuske, u svojoj možda najboljoj igri na turniru, Srbija je osvojila treče mesto na turniru „Srbija 2022“. Prva je Italija koja je nadigrala drugo plasiranu Hrvatsku 12:9.

Srbija je odlično počela, za desetak minuta odličnim napadom povela 7:1 a do poluvremena razliku uvećala za još jedan gol. Sigurna odbrana je bila vetar u leđa napadu u kojem su se istakli Radulović, Stojanović V.Rašović, bekovi Ranđelović i Drašović.

Foto: VSS

 

U trećem delu su Francuzi iskoristili slabe momente u našoj igri. Napad je postao neorganizovaniji, udarci nisu bili težak zadatak za francuskog golmana.Sa tri pogotka rival se primakao na 9:5. Bio je to znak da se Savićevi puleni dignu i u poslednjem delu su ponovo kontrolisali i igru i rezultat.

Konačan plasman: Italija 7, Hrvatska 6, Srbija 4, Francuska 0.

Foto: VSS

 

Srpski vaterpolisti imaju odmor do srede kada se putuje u Split na Evropsko prvenstvo. Selektor Dejan Savić će u utorak pre podne objaviti imena 15 igrača koji će predstavljati našu zemlju na trećem velikom takmičenju ove godine.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter