0
Košarka

FOTO: KSS

BASKETAŠI KRUPNJA OBELEŽILI TAKMIČENJE U SPENSU: Mesec dana do velikog finala!

Objavljeno: 21.08.22 u 16:17

Fantastične partije iskusnog sastava!

Nakon što je protekli vikend bio rezervisan za prestižni Kup Srbije, koji su osvojili basketaši ekipe Dunav, karavan basketaškog prvenstva Srbije je svoje putovanje nastavio u Novom Sadu, a novi šampioni turnira koji je odigran u ledenoj hali Spensa, zbog loših vremenskih uslova, su basketaši Krupnja.

Momci u crnoj opremi, ovog puta su igrali u najjačem sastavu – Milan Milošević, Filip Pejović i braća Vesković, Alen i Edin. Iskusni šampioni Srbije iz prošle sezone polako bruse formu za veliko finale Srbije, pa su i u Novom Sadu prikazali odlične partije.

Grupna faza prošla je bez većih iznenađenja. Bila je i te kako izazovna po ekipe, viđeni su sjajni potezi, ali su među osam najboljih završili Tesla, Gardoš BetOle, Krupanj, Autokuća Sekulić, Wuxi, Čuka, Mrčajevci i reprezentacija Srbije do 18 godina.

Voljom žreba, potonji šampion je najpre išao na ekipu Tesle, a potom i na Autokuću Sekulić, koja je pokazala dostojan otpor, ali je na kraju poražena sa 21:17. Sa druge strane, na mali broj koševa, Srbija do 18 godina je savladala iskusnijeg rivala, tim Mrčajevci sa 13:11.

U velikom finalu, Krupanj od samog starta rivalima nije ostavio previše prostora. Bili su nadmoćni, te su trijumfovali sa 21:10.

Šampion je osvojio ček na 100.000 dinara, kao i opremu Košarkaškog saveza Srbije, dok je drugoplasiranom timu pripalo 20.000 dinara, tako i oprema saveza.

Kod juniora, najuspešnija ekipa bili su Banovci, koji su u spektakularnom finalu savladali Vekol sa 22:20.

Prvenstvo se nastavlja već u nedelju, kada će tereni biti postavljeni u Lazarevcu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter