0
Atletika

Foto: Srpski atletski savez

DOMINACIJA NAŠIH ATLETIČARA U MINHENU: Antić u finalu, Tirnanićeva u polufinalu! (FOTO)

Objavljeno: 15.08.22 u 14:54

Preko 1500 atletičara takmičiće u narednih 7 dana u Olimpijskom parku Minhena. Među njima nalazi se i 14 srpskih reprezentativaca koji su počeli borbu sa najboljima u Evropi.

Prvi su probili led naši kuglaši, Asmir Kolašinac i Armin Sinančević koji su uspeli da se kvalifikuju u finale bacanja kugle.

Još jedna srpska atletičarka izborila je svoje učešće u nastavku takmičenja. Milana Tirnanić trčala je u prvoj od tri kvalifikacione grupe na 100 m i rezultatom 11.57 s se plasirala u polufinale Evropskog prvenstva.

Polufinale na 100 m na programu je drugog dana takmičenja, 16. avgusta od 20:35h.

Foto: Srpski atletski savez

Prvog dana takmičenja održane su i kvalifikacije u skoku udalj, gde smo takođe imali dva naša predstavnika: Lazara Anića i Strahinju Jovančevića. Kvalifikaciona norma za finale iznosila je 8.05 m i nju je uspeo da preskoči samo jedan takmičar, a Lazar se kvalifikovao u finale skokom od 7.86 m koji je ujedno četvrti najbolji rezultat kvalifikacija.

Foto: Srpski atletski savez


Strahinja Jovančević nažalost nije uspeo da dodje finale, on je svoje takmičenje završio u kvalifikacijama najboljim skokom od 7.34 m.

Foto: Srpski atletski savez
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter