1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

RADNIČKI BRZO REAGOVAO: Mrkić zamenio Sivića!

Objavljeno: 13.08.22 u 11:50

Rukovodstvo FK Radnički imenovalo je Sašu Mrkića za novog šefa stručnog štaba, nakon ostavke koju je podneo Tomislav Sivić.

Delovalo je da će Sivić da preporodi klub iz Niša, koji je u prva dva kola protiv večitih rivala izgledao zaista dobro, međutim, sve se srušilo kao kula od karata. Radnički je eliminisan od prvog rivala u kvalifikacijama za Ligu konferencije, u pitanju je bila Gzira sa Malte koja je bila bolja nakon izvođenja jedanaesteraca. Kap koja je prelila čašu jeste jučerašnji poraz od Novog Pazara, te tako Radnički ima svega dva osvojena boda iz pet uvodnih kola.

Mrkiću će ovo će biti treći mandat na klupi Radničkog, jer je ga je sa uspehom vodio 2013. i 2014. godine.

Igračka i trenerska karijera Mrkića neraskidivo je povezana sa Radničkim. Ponikao je u školi fudbala našeg kluba, a u njemu je ostvario i svoj profesionalni debi. Nekadašnji defanzivac je pored Radničkog, kao igrač nastupao i u Prištini, Radničkom iz Kragujevca, Obiliću i CSKA iz Sofije. Kao trener predvodio je niški Sinđelić, Slogu iz Kraljeva, Dinamo iz Vranja, leskovačku Dubočicu, a kao što je već pomenuto, i u dva navrata svoj matični klub Radnički Niš.

Mrkića i Radnički sledeće nedelje očekuju dve utakmice u Super ligi, već u sredu je zakazana zaostala utakmica protiv Kolubare u Lazarevcu, a za vikend klub gostuje Radniku iz Surdulice.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter