0
Ostali sportovi

FOTO: KSS

SPEKTAKL NA ZLATIBORU: Kraljev trg rezervisan za Kup Dejana Dimitrijevića!

Objavljeno: 12.08.22 u 15:15

Novo nadmetanje u basketu!

Već petu godinu u nizu, 13. i 14. avgust rezervisan je za jedan od bitnijih događaja u domaćem basketu – Kup Srbije “Dejan Dimitrijević”, koji će se, kao i do sada, igrati na Kraljevom trgu na Zlatiboru.

Najboljih 16 ekipa, odnosno 12 onih koje su sakupile najveći broj bodova u dosadašnjem delu sezone i četiri koje su zaslužile specijalne pozivnice organizatora, nadmetaće se za vrednu nagradu od 120.000 dinara, ali i što je važnije, slot za čelendžer u francuskom Obonu. Takođe, šampion će, ukoliko već nije obezbedio i plasman u veliko finale Srbije, dobiti i kartu za turnir koji se na Trgu Republike igra 20. septembra.

Finalista će inkasirati 40.000 dinara, kao i opremu Košarkaškog saveza Srbije, trećeplasiranom pripada ček na 20.000 i oprema saveza, dok novčanu nagradu, takođe od 20.000 dinara, osvaja i četvrtoplasirani tim.

Plan takmičenja je takav da se prvog dana održavaju dueli u grupnoj fazi, dok će se u nedelju igrati nokaut faza. Pored takmičarskog basketaškog dela, biće organizovano i takmičenje u šutiranju trojki i zakucavanju.

Dejan Dimitrijević je bio jedan od utemeljivača basketa 3×3 u našoj zemlji, a odlukom Upravnog Odbora KSS odlučeno je da upravo ovaj format turnira ponese njegovo ime kao znak priznanja za sve što je učinio za ovaj sport.

Pored Kupa, u nedelju će se igrati i turnir u Babušnici. Na terenima u centru grada nadmetaće se juniori i seniori, a veliki novčani nagradni fond očekuje prve četiri ekipe u obe konkurencije.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter