3
Evrokupovi

FOTO: FK Crvena zvezda

ZVEZDA JE DONELA MNOGO TOGA I SEBI I SRBIJI: Evo šta znači plasman u plej-of za Ligu šampiona!

Objavljeno: 09.08.22 u 21:22

Ovo će im sigurno dosta značiti.

Crvena zvezda je i u revanš meču 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, opravdala ulogu favorita, i slavila protiv Pjunika sa 0:2. Golove su postigli Kanga i Pavkov, a plsman u plej-of za najkvalitetnije takmičenje u Evropi, doneo je mnogo novca srpskom šampionu, ali i dosta toga domaćem fudbalu.

Prolaskom Pjunika, Zvezda je osigurala 11 miliona evra od UEFA, dok ako savlada i Makabi, te se plasira u Ligu šampiona, može da zaradi i do 30 miliona evra.

Takođe, plasman u plej-of doneo je crveno-belima zagarantovanih 3000 bodova što se tiče koeficijenta. Ako bi ekipa Dejana Stankovića bila bolja od Makabija iz Haife, zaradila bi čak 4000 bodova za ulazak u Ligu šampiona.

FOTO: FK Crvena zvezda

Uz sve to, pored klupskog koeficijenta, Zvezda je doprinela i nacionalnom. Trijumf nad Pjunikom, donosi 500 bodova.

Šansu za nove bodove Srbiji, imaće Partizan i Čukarički. Crno-beli igraju revanš meč protiv AEK-a iz Larnake, dok Čukarički gostuje Tventeu.

0
0

3 Komentara

  1. Koliko nas kostiju istorijski uspesi crvene zvezde ? Treba koji se placa godinama….sa ovima bi i baba sera iz kafane sport mogla da se i igra…dokle bre foliranti

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter