0
Evrokupovi

FOTO: FK Crvena zvezda

ZVEZDA OVERILA PLASMAN U PLEJ-OF: Pavkov i Kanga pogodili za trijumf – slede pripreme za Makabi! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 09.08.22 u 20:56

Zaslužen trijumf crveno-belih.

Fudbaleri Crvene zvezde bili su uspešni i u drugom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, pobedom protiv jermenskog Pjunika sa 0:2. Aktuelni srpski šampion će u direktnoj okršaju za najkvalitetnije takmičenje u Evropi igrati protiv Makabija iz Haife, koji je bio bolji od Apolona.

Na samom startu susreta nije bilo šta da se vidi. Crvena zvezda je bila dosta defanzivno postavljena, što je Pjuniku dalo nešto više poseda lopte u nogama, međutim oni nisu zapretili Borjanu.

Stiče se utisak da je Pjunik bio bolji u prvih 20-ak minuta igre, ali je i Crvena zvezda zapretila u nekoliko navrata. Sve u svemu, nije viđena ni jedna ozbiljna šansa u dotadašnjem toku meča.

Najbolju priliku imala je Zvezda u 26. minutu, ali je izvrsno reagovao golman domaćeg sastava. U 28. minutu susreta nakon intervencije iz VAR sobe, Aleksandar Katai promašio je kazneni udarac, pa su mreže oba tima ostale da miruju.

Kako je utakmica odmicala, tako je Crvena zvezda bila sve bolja i ubedljivija. u 42. minutu VAR je ponovo reagovao, ovog puta zbog faula nad Sanogom dosuđen je novi kazneni udarac za ‘crveno-bele’. Loptu je uzeo Gejlor Kanga, koji je dosta preciznim udarcem uspeo da savlada rivala.

Zvezda je i u nastavku bila strpljiva, kontrolisala je meč i nije jurila gol više. Ipak to nije sprečilo izabranike Dejana Stankovića da povedu sa 0:2.

Pogodak je postigao Milan Pavkov u 60. minutu, nakon asistencija Marka Gobeljića. Prošao je Katai kroz sredinu, sjajno je uputio loptu na desnu stranu do Gobeljića, koji je još bolje nabacio loptu Milanu Pavkovu za njegov šesti gol u isto toliko mečeva ove godine.

Domaći su se oslobodili i u drugom poluvremenu su imali nekoliko boljih napada, ali je siguran bio Milan Borjan, kao i odbrana crveno-belih u nekoliko navrata.

Sve u svemu, Zvezda je zasluženo slavila u ovom dvomeču, ukupnim rezultatom od čak 7:0, obezbedila je zasigurno Ligu Evrope, kao i borbu za mesto u Ligi šampiona.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter