0
Evrokupovi

FOTO: Twitter/gnkdinamo

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA: Dinamo prošao u plej-of, kraj puta za Šerif – Rendžers stigao do neverovatnog preokreta!

Objavljeno: 09.08.22 u 23:33

Gledali smo nekoliko sjajnih mečeva.

Treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, Ligu Evrope i Ligu konferencija, igralo se i večeras, pa je na programu bilo čak 13 mečeva. Jedini srpski predstavnik koji je igrao danas, FK Crvena zvezda savladao je Pjunik sa 2:0 u gostima i tako osigurao plej-of za najkvalitetnije takmičenje u Evropi.

Moldavski Šerif nije uspeo da dođe do preokreta i da nadoknadi rezultat iz prvog meča protiv Viktorije Plzen. Zvezdin dželat iz protekle sezone poražen je u Češkoj identičnim rezultatom kao i u Moldaviji sa 2:1, pa će evropsko takmičenje nastaviti u plej-ofu za Ligu Evrope.

Sa druge strane Rendžers je uspeo da stigne do neverovatnog preokreta protiv Rojala Uniona iz Belgije. Škotski tim izgubio je prvi susret sa 2:0, ali je zato na svom terenu uspeo da izgradi i iskoristi dovoljno šansi i sa 3:0 savlada protivnika.

Dinamo iz Zagreba, slavio je protiv Ludogoreca rezultatom 4:2 na domaćem terenu, dok je u Bugarskoj bio bolji sa 2:1. Utakmicu je obeležila velika tenzija i čak 3 crvena kartona za goste.

Produžetke su u kvalifikacijama za Ligu šampiona igrali PSV i Monako, odnosno Šturm Grac i Dinamo Kijev. Oba meča su rešena nakon 120 minuta igre, a u plej-of za će Dinamo i PSV.

U kvalifikacijama za Ligu Evrope, Šamrok je još jednom slavio protiv makedonske ekipe Škupi i tako prošao u plej-of za plasman u to takmičenje.

Što se tiče kvalifikacija za Ligu konferencija, Gzira je nakon dobrog rezultata u gostima nokautirana od Volfsbergera na Malti sa 4:0, dok je Viborg prošao B36 Toršavn sa Farskih Ostrva.

Liga šampiona – kvalifikacije 3. kolo (revanš (prvi meč)):

Žalgiris – Bodo Glimt 1:1 (0:5)

Apolon – Makabi Haifa 2:0 (0:4)

Pjunik – Crvena zvezda 0:2 (0:5)

Viktorija Plzen – Šerif 2:1 (2:1)

Mitjiland – Benfika 1:3 (1:4)

Dinamo Zagreb – Ludogorec 4:2 (2:1)

Ferencvaroš – Karabag 1:3 (1:1)

PSV – Monako 3:2 (1:1)

Šturm Grac – Dinamo Kijev 1:2 (0:1)

Rendžers – Rojal Union SG 3:0 (0:2)

Liga Evrope – kvalifikacije 3. kolo (revanš (prvi meč)):

Škupi – Šamrok Rovers 1:2 (1:3)

Liga konferencija – kvalifikacije 3. kolo (revanš (prvi meč)):

Gzira – Volfsberger 0:4 (0:0)

B36 Toršavn – Viborg 1:2 (1:5)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter