0
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

BUKARI POSTAO NAJVEĆI LJUBIMAC DELIJA: Het-trik i asistencija za spektakularan trijumf – upisao se i Mitrović! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 03.08.22 u 22:46

Meč iz snova za crveno-bele.

Fudbaleri Crvene zvezde su u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona savladali Pjunik rezultatom 5:0, pred više od 40.000 ljudi na stadionu Rajko Mitić. Ovaj meč zasigurno je obeležila maestralna partija Osmana Bukarija, koji je postigao het-teik, golovima u 29, 44. i 70. minutu. Pored njega, mrežu gostiju zatresli su još Kangva u 33. i mladi Stefan Mitrović u 78. minutu meča.

Počeli su crveno-beli agresivno od starta, što je rezultiralo da se mreža gostiju zatrese već u drugom minutu od strane Bukarija. Ipak, nakon konsultacija sa VAR sobom, pogodak je poništen zbog ofsajd pozicije.

Zvezda je pokazala da može fantastično da se transformiše iz odbrane u napad i tako vrlo lako dođe do gola protivnika. Nakon nekoliko minuta, Ivanić je bio opasan u skoku, dok golman gostiju ipak nije imao većih problema da sačuva svoju mrežu.

Srpski šampion je nastavio da napada, a brzo je Mirko Ivanić imao novu priliku. On je krenuo u solo prodor, prošao je pored dvojice igrača Pjunika, ali je potom napravio faul u napadu.

Napravila je i Zvezda nekoliko grešaka, ali Pjunik nije uspeo da dođe do ozbiljnije šanse.

Pogodak za vođstvo Crvene zvezde videli smo u 29. minutu, kada je fantastični Osman Bukari pokazao svoju brzinu. Nakon kornera gostiju, na oko 60 metara je lopta došla do Bukarija, koji je munjevito jurio, pretrčavši čuvare, a potom i golmana.

Naredna prilika, donela je novi gol za Crvenu zvezdu. Bukari je fantastično probio po desnoj strani, centrirao je ka Pešiću, dok je loptu zahvatio Kangva i tako zatresao mrežu protivnika za 2:0. Sudija je prvo poništio ovaj gol, ali je nakon gledanja snimka procenio da je pogodak regularan.

Potom je Milunović napravio veliku grešku na drugoj strani, predao je loptu protivnicima na ivici šesnaesterca, a odmah je reagovao Dragović faulom, zbog čega je dobio i žuti karton. Srećom, Milan Borjan je bio siguran na golu domaćih.

Ubedljivo najbolji igrač u dosadašnjem toku meča Osman Bukari, postigao je još jedan pogodak u 44. minutu. Ponovo je Zvezda iskoristila grešku protivnika, Kangva je dodao Bukariju, koji je na fantastičan način savladao golmana Pjunika za 3:0.

Usporila je malo Zvezda na startu drugog poluvremena, no daleko od toga da nije držala sve pod kontrolom. Novi pogodak za crveno-bele postigao je ponovo Osman Bukari u 70. minutu za svoj het-trik. On je sjajno uočio da je golman Pjunika loše postavljen, pa je sa desne strane zadao dobar udarac, koji je završio u mreži gostiju.

Dejan Stanković je odlučio da u 76. minutu iz igre izvede Bukarija, koji je dobio sjajne ovacije, dok su umesto njega i Mirka Ivanića na teren ušli Mustafa i Mitrović.

FOTO: STARSPORT

Samo što je ušao u igru, mladi Stefan Mitrović je postigao 5. gol za Crvenu zvezdu. On je primio loptu na levoj strani, odlično se namestio i tako dobrim udarcem savladao golmana Pjunika.

Na samom kraju meča, Rodić je napravio nesmotren potez, dobio je jedan žuti karton, a posle samo 20-tak sekundi i drugi, pa je morao da napusti teren.

Revanš meč na programu je u Jermeniji za 7 dana.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter