1
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

DA LI STE IKADA GLEDALI MOĆNIJU ZVEZDU: Najiskrenije sumnjamo da jeste! (VIDEO)

Objavljeno: 04.08.22 u 09:29

Naravno, ukoliko ste rođeni pre manje od neke tri i po decenije, a takvih više nije malo.

Fudbalski klub Crvena zvezda prešao je dug put od kako je Dejan Stanković preuzeo tim od Vladana Milojevića. Iako je ta ekipa završila drugu grupnu fazu Lige šampiona u isto toliko sezona, stvari su bile daleko od idealnih. Jako loš prelazni rok sa velikim brojem promašenih pojačanja, zasićenje na gotovo svim nivoima kluba, najslabije partije na terenu u eri pomenutog Milojevića, pa je na Dekiju bilo da zavrne rukave i krene da radi punom parom.

Titula je osigurana, imala je epitet od navijača koji su na Milojevića gledali gotovo kao na božanstvo, „unapred osvojene za Stankovića“, pritisak je bio sve veći, a mučenje protiv Tirane i Ararata, a između eliminacija od Omonije na Kipru, uslovile su da mnogi navijači počnu da sumnjaju u popularnog Mistera. Ipak, od jeseni 2020. godine, stvari su polako počele da uzimaju obrise kako to treba da izgleda.

Zvezda je polako počela da i u Evropi gaji nešto drugačiji stil fudbala, od stroge defanzive u protekle dve i po godine, prolazak grupe LE u protekle dve sezone delovao je kao rutina, sjajni mečevi u eliminacionoj fazi protiv rivala izuzetno visokog kvaliteta, pa je nekadašnji evropski prvak ponovo etablirao sebe kao ime koje je faktor u okvirima Starog kontinenta. Ipak i pored dve duple krune uzastopno, apetitu uprave, stručnog štaba i igrača sa Marakane, ne nazire se kraj.

Ovaj prelazni rok je shvaćen ozbiljnije nego ikada, ulog je najveći, a to je da titula prvaka donosi direktno mesto u elitnom evropskom takmičenju, pa se shodno tome, prionulo na posao. Kangva i Bukari su dovedeni da dodaju trkačku i modernu dimenziju Zvezdinoj igri koja se uglavnom oslanjala na duo IvanićKatai, kao dvojac koji po pravilu može da napravi razliku protiv bilo koga, Šilja Pešić je napadač koji se snalazi i pred golom, ali konstantno radi i za tim, a dolazak Stefana Mitrovića, i sinoć Gruzijca Iraklija Azarovija, jasan je znak da Zvezda želi i klupu punu igrača visokog kvaliteta.

Ipak, pomenuti afrički dvojac je potpuno izmenio fizionomiju Zvezdine igre, i utemeljio verovatno najkvalitetniji tim Zvezde u proteklih 30 godina, pa navijačima koji su u ranim tridesetim i mlađim, verovatno se nije desilo da gledaju moćniju Zvezdu. Kangva i Bukari su napravili savršenu protiv-težu četvorci i desetki, jer kada se ekipa fokusira na odbranu levog boka, desni ostaje nedovoljno branjen i to je ta nova dimenzija koja petostrukom uzastopnom šampionu Srbije omogućava da gotovo stihijski, kada u obzir uzmemo trkačke i tehničke sposobnosti reprezentativaca Gane i Zambije koje su izuzetno visoke, slomi svakog rivala na drugom kraju terena.

Kako se to manifestuje, pa kroz 20 postignutih golova na Marakani, u svega četiri utakmice, delovalo je da je svaki rival zreo čak i za dvocifren broj bodova, ali bi izabranici Dejana Stankovića verovatno i namerno skinuli nogu sa gasa, ali ono što može da raduje sve navijače crveno-belih jeste, da kada uđu rezervisti, intezitet i kvalitet igre ne pada, osim naravno svesnih i taktičkih odluka da se meč ubaci u sporiji ritam.

Naravno, još je rani deo sezone, mnogo toga ima da se vidi, ali i mnogo mečeva da se igra, Makabi i Zvezda su obezbedili defakto plasmane u plejof Lige šampiona, pa samim tim, to će biti savršena prilika da se vidi pravi nivo crveno-belih, jer su Izraelci pre svega disciplinovana i kvalitetna ekipa koja neće biti ni malo lak zadatak. Naravno, plasman u grupnu fazu najjačeg takmičenja u Evropi, uz šampionsku titulu, lako može da donese da šampion naše zemlje inkasira preko 60.000.000 evra za svega dve sezone, tako da ni finansijskog, ali ni takmičarskog motiva neće manjkati.

0
0

1 Komentara

  1. Navijac sam Zvezde 60 g.Pratio sam je u proslosti u Jeni MinhenuBariju druge da ne spiminjem.Lepo je bilo za oci sinoc gledati ali polako strpljivo bice i cvrsti ekipa.Ja sam juce prognozirao 6 0 Ocekujem kao izbeglica iz Zagreba da me moja Zvezda pozove na jednu od svojih utakmica za mene uvek Marakana.Zvezda u srcu.Napred Zvezdo

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter