0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

MICIĆ OTKRIO ZAŠTO NIJE OTIŠAO U NBA LIGU: Tamo treba da im objašnjavam da li znam ili ne, ovde mi je dovoljno lepo!

Objavljeno: 03.08.22 u 17:50

Razotkrio je sve dileme.

Košarkaška reprezentacija Srbije, počela je pripreme za nastavak kvalifikacija za SP, kao i za predstojeći Evrobasket, koji počinje prvog septembra. Pozivu su se odazvali gotovo svi igrači, a među njima je bio i jedan od najboljih košarkaša u Evroligi Vasilije Micić.

Naša selekcija će pre svega odigrati nekoliko pripremnih mečeva, dok će potom nastupiti u 2 vrlo bitna susreta kvalifikacija za SP, protiv Grčke u Beogradu, kao i protiv Turske u gostima.

To su sve košarkaške stvari. Niko to nije priželjkivao, ali to je realnost koju moramo da prihvatimo. Moja vodilja je da se ide dan po dan, utakmicu po utakmicu. I Grčka i Turska su vrlo dobre, Turci su možda i najbolji u poslednjih deset godina. Treba da budemo fokusirani na naš tim koji je pun talenta i da idemo samo hladnih glava. Ne treba da imamo dodatni pritisak kada svi znamo šta nas očekuje, počeo je Micić i dodao:

FOTO: STARSPORT

– Psihološka situacija ekipe, mislim da dosta zavisi individualno od igrača. naravno, trener tu kao predvodnik naš, će uraditi sve da nas oporavi mentalno. Sam pristup dosta zavisi od individue., Ja na to gledam kao „samo na utakmicu“, kao vid posla i zabave. To je moj pristup i verujem da će svaki igrač dati svoj maksimum. Niko ovde nije došao da bi revijalno nastupao za reprezentaciju. Svako od nas želi jedan drugom da bude prvo zdrav, motivacija neće nedostajati i to je preduslov za dobru partiju.

Srpski košarkaš je potom otkrio zašto nije otišao u NBA ligu. Iako se pričalo da je mnogo timova zainteresovano za njega, očigledno nije bilo dogovora sa Oklahomom koja ima pravo na Micića, pa je plejmejker Efesa imao svoje razloge za ostanak u Evropi.

– Meni je 20. jula, bio dan kada sam mogao da odem u NBA. Kada se to završilo, zvanično sam ostao u Efesu. U Efesu mi je toliko lepo, da, šta god da kežem bi narušilo taj odnos. Vrlo sam miran i staložen pred ovo ovde sve i sve. Ideja za NBA ostaje. Sve generalno tamo ide na silu. Tamo osećam blago nepoverenje prema evropskim igračima koji nisu Dončić i Jokić. Meni deluje da ja tamo nekom treba da ja objasnim da li znam ili ne znam. Meni je ovde dodovljno lepo i pozicionirao sam se na način i imam status do kog je teško doći, zaključio je Vasilije Micić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter