2
Košarka

FOTO: Starsport

KOŠARKAŠI POČELI PRIPREME: NBA zvezda nije došla, samo se on nije pojavio!

Objavljeno: 03.08.22 u 12:29

Srbija je otpočela pripreme za Evropsko prvenstvo u košarci.

Košarkaška reprezentacija Srbije otpočela je pripreme za drugi krug kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, kao i za Evropsko prvenstvo, u Sportskom centru Fudbaslkog saveza Srbije u Staroj Pazovi. Radna atmosfera može da raduje selektora Svetislava Pešića, kom se jedino nije odazvao Aleksej Pokuševski, košarkaš Oklahome.

Ovaj igrač neće biti u 22 košarkaša zbog velikih očekivanja koja imaju od njega u SAD, pa je procenjeno da je bolje da se priprema za narednu sezone, dok je od pre poznato i da nema Bogdana Bogdanovića, koji je operisao koleno i koji se i dalje oporavalja.

FOTO: Starsport

Ostali igrači su tu, sem što Borišu Simanića i Balšu Koprivicu muče prehlade koje ne bi trebalo da predstavljaju veću prepreku za same pripreme.

Spisak košarkaša na koje računa selektor Svetislav Pešić:

Plejmejkeri: Vasilije Micić, Miloš Teodosić, Aleksa Avramović

Bekovi: Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Nemanja Nedović, Ognjen Jaramaz

Krila: Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Aleksej Pokuševski, Nikola Jović, Dejan Davidovac

Krilni centri: Nemanja Bjelica, Alen Smailagić, Filip Petrušev, Boriša Simanić, Marko Jagodić-Kuridža,

Centri: Nikola Jokić, Nikola Milutinov, Balša Koprivica, Dušan Ristić

Srbija 25. i 28. avgista igra mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u okviru Grupe I sa Grčkom i Turskom, a onda sledi Evropsko prvenstvo koje se igra od 1. do 18 septembra, u Italiji, Češkoj, Gruziji i Nemačkoj.

0
0

2 Komentara

  1. I sad neka neko kaze da je partizai rasadnik talenata?!?!?! Od 22 igraca cak 12 je igralo ili igra u Zvezdi. Rumenige je tu zbog velike love, a ne da pravi domace igrace!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter