0
Košarka

FOTO: KSS

DEVOJKE ODLIČNO STARTOVALE: Ubedljiva pobeda nad Irskom!

Objavljeno: 31.07.22 u 22:19

Sjajna igra izabranica Milana Vidosavljevića!

Ženska U18 reprezentacija Srbije pobedom je startovala na Evropskom prvenstvu „B” divizije u Sofiji. Pošto je voljom žreba odmarao prvog dana, tim koji vodi trener Milan Vidosavljević je u drugom kolu bio ubedljiv protiv Irske rezultatom 67:47. Sledeći rival našim devojkama – sutra od 19,30 časova – biće selekcija Austrije.

Naše devojke su sjajno otvorile meč protiv Irske, lako povele 15:3 – koliko je bilo posle slobodnih bacanja Ivone Miljanić u osmom minutu meča. Iako je Irska do kraja prvog poluvremena pojačala agresivnost, to nije uticalo na razvoj situacije na terenu. Srbija je na veliki odmor otišla sa 15 poena prednosti (41:25) i otvorila vrata startnoj pobedi.

PROČITAJTE JOŠ: NEOČEKIVANA ODLUKA U HUMSKOJ: Poznata sudbina Ilije Stolice!

Već u prvih 20 minuta sve devojke su bile u igri, minutaža je raspoređena, što je veoma važno jer do kraja takmičenja po grupama naš tim neće odmarati. Do kraja meča samo su tri na terenu provele više od 20 minuta.

Bile su naše devojke bolje u svim elementima igre, posebno dominantne pod koševima, gde su uhvatile čak 22 odbijene lopte više (58-36). Predvodile su ih Marija Avlijaš sa 15 poena i 5 skokova i Ivona Miljanić sa 10 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter