0
ATP

Tenis-Novak Djokovic-Egzibicija-Otvaranje terena-Viskoko Visoko, 13.07.2022. foto: Nikola Gligic/Starsport.rs ©

SPREMAN JE DRIM TIM: Đoković, Federer, Nadal i Mari verovatno poslednji put na istom mestu

Objavljeno: 22.07.22 u 09:55

Novak Đoković, srpski teniser, učestvovaće na Lejver kupu.

Pored sedmog reketa sveta, u ‘Timu Evrope’ će biti i ostali članovi „velike četvorke“ Rafael Nadal, Rodžer Federer i Endi Mari.

Lejver kup je pokrenuo Rodžer Federer sa svojim timom 2017. godine, a ime nosi po čuvenom Rod Lejveru, dok će se ove sezone održati od 23. do 25. septembra u londonskoj ‘O2’ areni.

Poslednji put na ovom turniru Novak je učestvovao pre četiri godine kada su Evropljani podigli trofej u Čikagu.

– Uzbuđen sam zbog povratka u ‘Tim Evrope’. Ovo je jedino takmičenje u kojem igrate kao tim sa momcima protiv kojih se uglavnom takmičite. Igrati sa Rafom, Rodžerom i Endijem – tri moja najveća rivala, biće stvarno jedinstven trenutak u istoriji našeg sporta, poručio je Đoković.

Na svim dosadašnjim izdanjima, slavio je Tim Evrope, u Pragu 2017, Čikagu 2018, Ženevi 2019. i Bostonu 2021, a za sada nije poznato koja će biti još dva člana. Sa druge strane, Tim sveta Džona Mekinroa, za sada čine Kanađanin Feliks Ože-Alijasim, Amerikanac Tejlor Fric i Argentinac Dijego Švarcman.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter