0
Fudbal

FOTO: Hisense

HISENSE DONOSI: Najupečatljiviji momenti u istoriji SVETSKIH PRVENSTAVA (3/3) (VIDEO)!

Objavljeno: 15.07.22 u 19:02

Uživajte u fantastičnim potezima.

Sponzor Svetskog prvenstva u Kataru 2022. godine, kompanija Hisense, donosi poslednji nastavak serijala sa najzanimljivijim i najupečatljivijim trenucima u istoriji mundijala.

  1. Dribling Pelea i promašaj praznog gola

Koliko često imate priliku da vidite da najbolji igrač sveta promaši prazan gol? Jako retko, ako ikad… Ipak, upravo to se desilo Peleu protiv Urugvaja. Ono što ga i u ovoj situaciji čini velikim je dribiling golmana, ondosno, potpuno odsustvo driblinga, jer Pele nije ni dotakao loptu, a svejedno je čuvara mreže poslao „u prazno“ i našao se sa loptom pred praznim golom. Ipak, šutiravši iz okreta, nije uspeo da pogodi cilj. Uprkos tome, ovaj potez našao je svoje mesto među najoriginalnijim fudbalskim rešenjima u istoriji.

  1. Nokaut na rubu kaznenog prostora

Najbrutalniji nekažnjeni faul na svetskim prvenstvima desio se kada je 1982. godine nemački golman Šumaher pri rezultatu 1:1 srušio Francuza Batistona. Potpuno je bilo evidentno da Šumahera lopta ni najmanje ne zanima. Brutalnim skokom onesvestio je Batistona, oštetio mu pršljen, slomio rebro i izbio zub. Sve se desilo na rubu šesnaesterca, a sudije nisu dosudile penal, čak ni faul. Nemci su na kraju pobedili na penale i prošli u finale.

  1. Kuvajtski princ Fahad utrčava u teren i menja odluku sudije

U svom prvom nastupu na svetskom prvenstvu, Kuvajt je u grupnoj fazi igrao sa jednom od najboljih reprezentacija sveta – Francuskom. Dominacija trikolora je bila evidentna, vodili su 3:0, ali Kuvajt je uspeo u nekom trenutku da da gol i smanji prednost. Međutim, najinteresantniji momenat desio se oko 80. minuta, kada je Francuska povećala rezultat na 4:1. Ono što je usledilo ušlo je u istoriju. Ispostavilo se da su igrači Kuvajta tokom akcije Francuza za gol čuli zvižduk sa tribina i, misleći da je zviždao sudija, prestali da igraju, što je protivnicima omogućilo da se praktički „ušetaju“ u njihov gol. Gol je bio priznat, što je razbesnelo kuvajtskog princa Fahada, ujedno i predsednika fudbalskog saveza, da utrči u teren i zapreti sovjetskom sudiji Stuparu da će povući igrače sa terena. Uplašen mogućim razvojem događaja, Stupar je, na šok Francuza, poništio gol. Ipak, u 89. minutu Maksim Bosis postigao je regularni gol za 4:1, što je bio finalni ishod utakmice.

  1. Oleg Salenko postiže pet golova u jednoj utakmici

Pobeda Rusije protiv Kameruna sa visokih 6:1 u grupnoj fazi 1994. godine u Sjedinjenim Američkim Državama nije bila dovoljna za plasman Rusa u drugi krug. Ipak bila je dovoljna da Oleg Saljenko sam da pet golova i na taj način, uz Hrista Stoičkova, postane prvi strelac prvenstva i igrač sa najviše postignutih golova na jednoj mundijalskoj utakmici.

  1. Brazil – Nemačka 1:7

Brazil je bio domaćin prvenstva 2014. godine i u polufinalu se susreo sa Nemačkom. Obe ekipe su višestruki svetski prvaci i jedni od favorita za titulu. Brazil je u tom trenu imao pet titula, a Nemačka tri. Drugim rečima, sudar fudbalskih velesila i prava delicija za svakog ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svetu. Praznik, takoreći. Međutim, rezultat utakmice zaprepastio je apsolutno sve. Već na poluvremenu je bilo 5:0 za Nemačku, dok je finalni rezultat bio neverovatnih 7:1.

Koliko god gledanje fudbala uživo predstavlja poseban užitak, svedočenje čudima koja se pamte, uz brojne reprize, možda je ipak najbolje putem TV prenosa. Na ovaj način možete da vidite i usporene snimke najboljih poteza i ponovite svaku situaciju koja vas interesuje. Verni sponzor FIFA i Svetskog ULED TV linija kompanije Hisense nudi niz modela koji podižu iskustvo uživanja u TV sadržajima na potpuno novi nivo. Uz U7QF i U8GQ modele uživajte u slici kristalno čistoj kao da se nalazite na terenu i sopstvenim očima gledate u poteze ovih fudbalskih zvezda.

Hisense je vodeći TV provajder koji ruši granice primenom najnovijih tehnologija, donoseći u vaš dom zabavu, najbolju u svojoj klasi. Više informacija na rs.hisense.com.

HISENSE DONOSI: NAJUPEČATLJIVIJE MOMENTE U ISTORIJI SVETSKIH PRVENSTAVA (1/3)

HISENSE DONOSI: NAJUPEČATLJIVIJI MOMENTI U ISTORIJI SVETSKIH PRVENSTAVA (2/3) – ČUDA U FINALIMA! (VIDEO)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter