0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

STANKOVIĆ PUN POZITIVNIH UTISAKA NAKON TRIJUMFA: Najavljuje još bolju igru – navijači su bili fenomenalni!

Objavljeno: 11.07.22 u 09:12

Rutinski trijumf crveno-belih.

Pobedom je Crvena zvezda započela novu sezonu u domaćoj Mozzart Bet Superligi Srbije, a savladan je niški Radnički. Rezultat je bio 4:0, a nakon ubedljivog trijumfa, trener srpskog šampiona Dejan Stanković izneo je svoje utiske.

– Posle postignutog gola imali smo desetak minuta pada koncentracije i opuštanja, a tih 10 minuta je bio pravi vatromet, ipak, to je fudbal. Posle smo uspeli da stabilizujemo igru, postignemo drugi, pa i treći gol. Bilo je šansi na obe strane. U drugom poluvremenu rokada Gobeljić-Eraković, trpeli smo njihovu brzinu, oni su izuzetno probojni napred. Kada smo to korigovali, doveli smo utakmicu u kontrolu, a u drugom poluvremenu u potpunosti se pitali za sva dešavanja na terenu. Trebaju nam minuti, momci su odigrali 70, 80 minuta, posle smo ubacili mlade igrače – Lekovića i Lučića, da osete Marakanu, da vide kako je i koristićemo ih i dalje. Zadovoljan sam za prvu utakmicu, prošle godine smo odigrali 0:0 na otvaranju sezone i možda nam se danas vratilo zbog toga – počeo je Stanković.


Prezadovoljan je Mister mogao da bude partijama Osmana Bukarija i Kingsa Kangve koji su debi obeležili golovima.

– Ne mogu za 15, 20 dana dva nova elemnta na izuzetno važnim mestima u timu da se u potpunosti uvedu u igru i automatizme. Zadovoljan sam, svako od njih je pokazao svoj kvalitet. Bukari brzinu i igru 1 na 1, ali moraće da popravi defanzivu. Što se Kangve tiče, pun ga je teren, izuzetno je jak na lopti, dao je gol, ali ima taktičih zahteva koji mogu da budu bolji. Ne može to za 15, 20 dana da se reši, ali imamo dugačke nedelje između utakmica i vremena da ispravljamo sebe i budemo bolji kako vreme odmiče.

Više od 16 hiljada zvezdaša došlo je na otvaranje sezone, atmosfera je bila fenomenalna.

– Navijači su bili fenomenalni i nadam se da će ih iz meča u meč biti sve više, jer momci igraju dobar fudbal i igraće još bolji. Nije da se nadam, nego ćemo raditi na tome da igrom i našim odnosom prema dresu, te borbom, privučemo što više navijača. Danas, kao i uvek, 12. igrač i mogu samo da budem srećan – podvukao je Stanković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter