0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ŠAMPION BOMBASTIČNO STARTOVAO SUPERLIGU: Zvezda silovita protiv Radničkog! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 11.07.22 u 08:48

Laka pobeda za crveno-bele.

Fudbaleri Crvene zvezde su novu takmičarsku godinu otvorili na najbolji mogući način, trijumfom u prvom kolu Mozzart Bet Superlige Srbije rezultatom 4:0. Pitanje pobednika, iako je utakmica bila izuzetno dinamična, rešeno je praktično već u prvom poluvremenu, kada su pogađali Aleksandar Katai, Kings Kangva i Milan Pavkov. U nastavku igre, tačku na meč stavio je još jedan debitant – Osman Bukari, a prve minute u dresu Crvene zvezde upisali su još – Stefan Leković, Ibrahim Mustafa i Vladimir Lučić.

Gromoglasnim aplauzom nakon zvižduka abitra Mitića, pokazali su navijači Crvene zvezde koliko su se uželeli fudbala, s obzirom na to da je poslednja utakmica na Marakani odigrana još 26. maja. Poseban skener sa tribina bio je na dvojcu novajlija Kangvi i Bukariju, koji su od starta meča zauzeli svoje pozicije na terenu, dok je klupa bila puna Zvezdine dece koja su čekala svoju šansu. Fudbaleri Zvezde su danas imali priliku i da na terenu predstave dres koji će nositi u ovoj takmičarskoj godini.

Igrao se drugi minut kada je lopta završila u mreži Drobnjaka, a pogodio je Kangva pod prečku, međutim, prethodno je Mitić svirao jedanaesterac, jer je Tolordava igrao rukom. Gol je poništen, ali je Crvena zvezda imala penal. Odgovornost je preuzeo Aleksandar Katai, kome je od strane Mitra Mrkele pred početak meča uručen trofej „Bora Kostić“ za najboljeg strelca Crvene zvezde u prethodnoj sezoni (postigao 33 gola), kao i dres 150, koji simbolizuje broj odigranih mečeva u našem timu. Po navici, Katai je rutinski pogodio sa bele tačke u trećem minutu i doneo Zvezdi ranu prednost.

Mogao je Bukari da postigne prvenac u devetom minutu posle sjajnog napada sa levog boka, kada je gađao bliži ugao, ali nije uspeo da nadmudri Drobnjaka, da bi na drugoj strani zapretili Mitrović i Petrov, međutim, Borjan je autoritativno odbranio oba puta. Zatresla se i stativa gola koji čuva Borjan u 13. minutu kada je Petrov iz okreta gađao, a utakmica je dobijala notu izuzetno dinamične.

FOTO: STARSPORT

U tom maniru dinamičnosti je i Ivanić u 22. minutu, iskosa sa leve strane, praktično iz „mrtvog“ ugla, i to van šesnaesterca gađao i lobovao Drobnjaka, ali se od svega samo zatresla prečka. Ipak, tri minuta kasnije, Crvena zvezda je udvostručila prednost, a za Kingsa Kangvu bio je to debi iz snova. Akciju je pokrenuo Kanga, odigravši do Ivanića koji je samo produžio loptu za reprezentativca Zambije, a on po centrali ušao u šesnaesterac i pogodio rašlje.

Mogao je Pavkov u 27. minutu da „presudi“ bivšem klubu, ali je posle centaršuta Rodića, glavom iz mesta gađao pored gola. Ipak, četiri minuta kasnije je Milanu Pavkovu pošlo za nogom da postigne gol. Kombinovali su Kanga i Katai na sredini, da bi potonji uposlio Ivanića koji se našao pred Drobnjakom i gađao dalji ugao, ali je golman Radničkog uspeo da odbrani taman toliko da loptu pošalje na nogu Pavkova, koji je potom prosledio u mrežu. Zatresao je prečku Ivanić i u 42. minutu kada je sa 25 metara poslao „projektil“ ka golu Drobnjaka, koji je loptu uspeo da skrene, ali time i pogodi okvir gola.

FOTO: STARSPORT

Ništa novo u drugom poluvremenu, jer smo već u 47. minutu videli još jedan pogodak Crvene zvezde, a ponovo je strelac bio debitant, ali ovog puta Osman Bukari. Odlično je Ivanić povukao kontru, pratio je njegovu kretnju brzonogi Bukari i ostao korak iza, kako ne bi ušao u ofsajd, te je posle dodavanja, rutinski pogodio praznu mrežu. Akcija je ponovljena pet minuta kasnije, kada se Bukari upisao u strelce, ali se Katai koji mu je asistirao, našao u nedozvoljenoj poziciji. Mogao je i Katai da pogodi u 56. minutu kada se sjajno namestio ušavši dva koraka u kazneni prostor, ali je lopta odskakutala tik pored stative.

Izuzetno lepa akcija viđena je u 76. minutu kada je Kanga „štiklom“ uposlio Kangvu koji se našao pred Drobnjakom, ali je golman Radničkog pravovremeno izleteo i presekao dodavanje. Ipak, ono što je sam finiš utakmice obeležilo su debitantske partije – Ibrahima Mustafe, Stefana Lekovića i Vladimira Lučića, tria koji je ponikao u Zvezdinoj Omladinskoj školi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter