0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

RASTAVAC: ‘Želimo da Voša igra atraktivan i moderan fudbal!’ (VIDEO)

Objavljeno: 10.07.22 u 12:47

Prvi izazov za ekipu iz Novog Sada!

Uoči starta nove sezone, danas se na konferenciji za medije prisutnima obratio i šef stručnog štaba Vojvodine Milan Rastavac.

Stara dama‘ otvara sezonu u nedelju od 20 časova kada će na svom ‘Karađorđu‘ ugostiti ekipu Napretka, u prvom kolu Mozzart Bet Superlige Srbije.

– Drago mi je što smo dočekali ovaj momenat, neposredno pred početak prvenstva. Uživamo u treninzima i pripremama, ali je početak takmičarskog dela ipak nešto najlepše. Prva utakmica uvek nosi specifičnu težinu, jer se još uvek nameštamo da odgovorimo zahtevima takmičenja i ona će sama po sebi na mnoge načine teška. Naš cilj je da idemo u susret problemima i da odgovorimo na najbolji mogući način. Mislim da smo tokom priprema u ovih nekoliko nedelja odradili dobar posao. Očekujem od starih igrača da podignu svoj nivo, da pokažu određene sposobnosti koje do sada nisu pokazivali, a od novajlija očekujem da donesu ono što je falilo ovom timu u proteklom periodu, jer zato su i dovedeni. Napredak dolazi na megdan Vojvodini kao tim koji će pružiti maksimalan otpor. Mi želimo da na svom terenu pokažemo da smo gospodari u svojoj kući i da od prvog koraka na zagrevanju do poslednjeg posle meča, pokažemo takav stav. Što se tiče same igre, očekujem od nas jedan moderan i agresivan fudbal zbog kakvog ljudi žele da dođu na utakmice i da daju podršku timu koji vole – rekao je Rastavac.

Trener Voše veruje da će kroz utakmice dobiti najbolji odgovor na pitanja o tome da li ekipa ide u pravom smeru i da li će joj biti potrebno još pojačanja.

– Mi smo oformili tim da možemo da uđemo u takmičenje i verujem da ćemo kroz njega doneti zaključke i o nekim odlascima, ali i novim dolascima. Ne mislim da možemo postignemo taj nivo da možemo da kažemo da smo zadovoljni u prvih mesec dana. To je proces u kom ćemo morati da vučemo pametne poteze, kako u ovom tako i u naredna dva prelazna roka – istakao je Rastavac.

On je spreman da preuzme najveću odgovornost i zadovoljan je zbog ukazanog poverenja od dolaska u Vošu.

– Došao sam u klub znajući da će dobar tereta da padne i na moje ime. Mislim da sam dovoljno zreo i spreman i da je klub deo tima koji zajedno sa mnom može da iznese ambicije koje imamo. To breme će biti podeljeno, najveći deo nosim ja, ali drago mi je što je tako, jer je to izraz poverenja – rekao je Rastavac.

Voša neće učestvovati u evropskim kvalifikacijama ovog leta, što je ujedno i prednost i mana za njegovu ekipu.

– Jedan deo toga nosi određenu prednost, a s druge strane oni će za veći broj igrača doneti takmičarske utakmice, koje donose nešto što ne možete napraviti kroz treninge. U nekom prvom delu biće prednost na njihovoj strani, a onda kada to takmičenje donese određene zamore, prednost ćemo imati mi ostali – ističe Rastavac.

On je zaključio da ne može da imenuje koji je krajnji cilj, ali da će težiti da Voša pokaže da može da igra moderan fudbal.

– Krajnji cilj ne mogu da kažem u ovom momentu. Moja osnovna ideja je da izađemo i pokažemo da možemo da igramo atraktivan, takmičarski i dominantan fudbal. Ako mi napravimo te segmente da to izgleda tako, onda se ne plašim, jer to mora da donese rezultate – zaključio je Milan Rastavac.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter