0
ATP

(191114) -- LONDON, Nov. 14, 2019 (Xinhua) -- Rafael Nadal of Spain reacts during the singles group match against Daniil Medvedev of Russia at the ATP World Tour Finals 2019 in London, Britain on Nov. 13, 2019. (Xinhua/Han Yan)

NADAL OTKRIO RAZLOGE POVLAČENJA SA VIMBLDONA: Pokidao je mišić – evo kako je došlo do povrede!

Objavljeno: 07.07.22 u 22:50

Evo šta se zapravo desilo.

Španski teniser Rafael Nadal, danas je sazvao vanrednu konferenciju za štampu, na kojoj je saopštio da se zbog povrede povlači sa Vimbldona. On je u polufinalu trebao da odmeri snage sa Nikom Kirjosom, ali će na kraju australijski teniser po prvi put igrati gren slem finale.

– Dobro veče svima, moram da se povučem sa Vimbldona. Kao što ste videli juče, imao sam velike bolove u predelu abdomena i potvrđeno je da sam pokidao mišić. Očigledno je da će se stanje ove povrede pogoršavati kako vreme bude odmicalo tako da nije pametno da igram. Nije samo da ne mogu da serviram, već mi je i kretanje otežano. Iz poštovanja prema samom sebi ne želim da izađem tamo i budem nedovoljno kompetentan. Sreća i zdravlje su mi bitniji od bilo kog turnira, počeo je Nadal pa dodao:

– Moći ću da igram, možda ne sada, ali za nekih nedelju dana ću već moći da udaram lopticu sa osnovne linije. U neku ruku to je pozitivna stvar…Ovaj slučaj nije kao povreda stopala, ovde moram da budem oprezan da se stvari ne pogoršaju.

Potom je upitan o nemogućnosti da pojuri kalendarski slem, koji je prošle godine izmakao Novaku Đokoviću.

– Nikada nisam ni razmišljao o tome, samo sam se fokusirao na dnevne zadatke, igram onako kako se osećam. U Australiji nisam imao mnogo problema, ali kada sam se vratio to je druga priča. Rolan Garos je bio zahtevan kako mentalno tako i fizički, ali posle toga je opet krenulo na bolje. Kao što sam rekao, bilo je teško na Rolan Garosu, ali je to za mene jako važan turnir i uradio sam sve što je bilo u mojoj moći da osvojim titulu. Ovde sam došao do polufinala i igrao veoma dobro, pogotovo juće kada sam posle slabog starta podigao igru na dosta viši nivo.

Za sam kraj, Nadal je otkrio i kako je došlo do povrede i kada je ona nastupila.

– Još prošle nedelje sam imao probleme u predelu abdomena, ali sam uspevao da kontrolišem situaciju. Juče je bilo najgore. Ipak, tokom čitave nedelje sam radio testove da vidim kako se stvari odvijaju i mala stvar je brzo prerasla u veliku. To je stvar, za samo nekoliko dana… MIslim da će potpuno proći za tri do četiri nedelje, to je normalno za ovakve povrede. I nadam se da ću posle toga moći da nastavim u svom ritmu, zaključio je Nadal.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter