0
ATP

FOTO: Wimbledon @Wimbledon/ Twitter screenshot

LONDONSKA DRAMA JE ZAVRŠENA: Nadal nakon preokreta srušio Frica! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 06.07.22 u 20:50

Španca u polufinalu očekuje Kirjos!

Četvrti polufinalista ovosezonskog Vimbldona je Rafael Nadal! Legendarni Španac je nakon mnoštva preokreta, nakon četiri sata i 19 minuta duge borbe, uspeo da savladala Amerikanca, Tejlora Frica sa 3:2 u setovima. Popularni Rafa, koji je u jednom momentu sredinom drugog seta bio na ivici predaje meča zbog problema sa trbušnim mišićima, slavio je sa 3:6, 7:5, 3:6, 7:5, 7:6 (10:4).

Spektakularan meč odigran je na Centralnom terenu slavnog grend slema. Duel dvojice velikih borca obeležio je veliki broj preokreta, kao i serija osvojenih gemova – pogotovo kada je u pitanju američki as. Fric je u prvom setu nakon izgubljenog servirsa na samom startu, uspeo da osvoji čak pet vezanih gemova. Nadal je potpuno stao, a mladi Amerikanac koji ga je ove godine već savladao, leteo je po vimbldonskoj travi.

Rafa je u drugom setu ponovo počeo na ekspresan način. Poveo je Španac sa 3:0, a potom je usledio neočekivani pad. Na furiozan način Fric je poravnao rezultat na 3:3. Izgledalo je da Rafa nema šta da tražu u nastavku, a na sve probleme pristigla je i povreda. Španski teniser se lošije kretao, tražio je medicinski tajm-aut na kojem se požalio na probleme sa trbušnim mišićima. Nadal je loše izgledao, tražio je svaku priliku da skrati poen. Pokušao je sa taktikom koja se ubrzo ‘upalila’. Nakon pauze, u kojoj je verovatno popio lekove protiv bolova, Rafael je sve jače udarao lopticu. Serije direktnih poena mučile su Amerikanca, dok Rafa sa druge strane nije čekao. Prepoznatljivi spin forhend udarci nisu bili odbranjivi. Publika je uživala u majstorijama na obe strane terena, a Španac je poravnao na 1:1 u setovima.

Bili su to momenti koji su pripadali iskusnijem borcu. Nadal je vratio samopuzdanje, a izgleda da je pomoć lekara olakšala Rafi da se vrati u meč. Ipak, na iznenađenje mnogih, Fric je briljirao u pojedinim delovima trećeg perioda igre. Brzo je američki as došao do brejka prednosti, te ga sačuvao do samog kraja seta.

Fricu je bilo jasno da mora rešiti meč u četiri seta. Iskustvo igranja dugih dvoboja u pet setova, bez ikakve sumnje je na Nadalovoj strani. Takođe, bez obzira na povredu koja ga je mučila, Rafina fizička sprema je i dalje na zavidnom nivou, pa tokom posmatranja meča možete pomisliti da je u stanju da istim tempom odigra nekoliko mečeva u jednom danu. Vodila se velika bitka, prednost se smenjivala, a Nadal je u završnici imao bolju koncentraciju. Oduzeo je servis rivalu, odlično odradio posao u svom servis gemu, te izjednačio na 2:2.

Baš kako i dolikuje sudaru dvojice vrhunskih sportista, koji su danas ljubiteljima tenisa omogućili neverovatan užitak, dvoboj je rešen tek u specijalnom taj-brejku odlučujućeg seta. Rafa je tada slavio sa prilično ubedljivih 10:4, pa tako zakazao polufinalni susret.

Nadal će u borbi za plasman u novo grend slem finale igrati protiv Nika Kirjosa. Australijanac je prvi put u singl karijeri napravio ovakav uspeh, a Rafa juri treći grend slem trofej od starta sezone. Drugi polufinalni par daleko više zanima ljubitelje belog sporta u Srbiji, jer ga Čine Novak Đoković i Kamerun Nori. 

Pod velikim znakom pitanja je u kakvom će stanju Nadal u petak istrčati na teren protiv Kirjosa, koji igra najbolji tenis u dosadašnjoj karijeri. Jedno je sigurno, motiva ne fali ni jednom, ni drugom teniseru.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter