2
Košarka

Svetislav Pesic Srbija - Belgija Nis, Srbija 3.7.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

ORLOVE ČEKA PAKLEN PUT DO SVETSKOG PRVENSTVA: Potrebno nam je mnogo pobeda, ali i sreće!

Objavljeno: 05.07.22 u 11:00

Biće izrazito teško.

Novi poraz košarkaške reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, može nas koštati istog. Naša selekcija je sinoć izgubila od Belgije u Nišu, pa će se u treći krug kvalifikacija plasirati kao poslednja iz grupe, dok će preneti skor 1-3.

Naši momci će zajedno sa Letonijom i Belgijom formirati novu grupu, u kojoj će učestvovati još Turska, Grčka i Velika Britanija. Srbija će u toj grupi, već na samom startu biti na začelju, zajedno sa Velikom Britanijom, koja takođe prenosi samo 1 pobedu.

Sa druge strane, iznad nas na tabeli biće Belgija i Turska sa po 2 pobede i poraza, dok će prvu poziciju deliti Letonija i Grčka sa 3 trijumfa i samo jednim porazom.

FOTO: STARSPORT

Mečevi trećeg kruga kvalifikacija za Svetsko prvenstvo igraju se prvo u avgustu, kada će Srbija odmeriti snage sa Grčkom (25.8), a potom i sa Turskom (28.8). Zatim, 10. i 13. novembra sledi susret sa velikom Britanijom, odnosno još jedan sa Turskom, dok će se poslednji prozor igrati 24. i 27. februara, protiv Grčke i Velike Britanije.

Već sada je jasno da izabranike Svetislava Pešića očekuje znatno težak posao, a na tom putu, pored svih ili gotovo svih pobeda, bitan faktor predstavljaće i ostali rezultati.

0
0

2 Komentara

  1. Sramota,KSS se mora zaštititi u budučnosti sa klauzulama da igrač koji ode u inostranstvo dužan je da se odaziva na poziv u reprezentaciju.Ovako NBA i Evropa su uspjeli totalno da unište košarku na Balkanu.I zabraniti dovođenje stranaca u košarku jer mi imamo mlade bolje koji nedobijaju šansu zbog njih.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter