0
Košarka

FOTO: FIBA

BELGIJA NADOKNADILA -13 I SLAVILA PROTIV SRBIJE: Čeka nas paklen put do Svetskog prvenstva – Orlovi su jednostavno pali!

Objavljeno: 04.07.22 u 20:51

Vrlo turbulentatn meč.

Košarkaši Srbije su u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo poraženi od selekcije Belgije rezultatom 73;74. Ovaj duel trebao je da se igra sinoć i počeo je na vreme, ali je onda pri rezultatu 3:6 nestalo struje, pa se nakon 60 minuta pauze odlučilo da se utakmica nastavi danas od 19 časova.

Susret je nastavljen slobodnim bacanjem Nemanje Bjelice, da bi nakon toga Vanja Marinković pogodio trojku u kontri za 7:6. Posle pogotka Liberta, Marinković ubacuje svoju treću trojku, a drugu uzastopno.

Veliku prednost Srbiji donosio je Boban Marjanović u napadu, ali deluje da još nismo pronašli pravi ritam u odbrani. Poslednji pogodak u prvoj deonici delo je Serona, pa je rezultat bio 21:23.

FOTO: FIBA

Nalet Simanića i Avramovića vratio je prednost našoj selekciji, a prve poene upisao je i Dušan Ristić za 30:26. Deluje da je Srbija dopustila Belgiji dosta otvorenih šuteva, što se u nastavku igre svakako mora ispraviti.

Nastavio je Dušan Ristić da pokazuje svoju odličnu leđnu tehniku, pa je zaslužio dva slobodna bacanja, gde je pogodio drugo. Nakon toga, usledio je blagi pad u igri naše selekcije, Belgijanci su smanjili na 33:31, a onda je Avramović furioznim prodorom doneo Srbiji +4.

Do kraja četvrtine, selektor Srbije Svetislav Pešić je dobio tehničku grešku zbog prigovora, što je malo uzdrmalo naše košarkaše. Gosti su iskoristili jednu kontru, a nakon naše greške, već u narednom napadu, poveli su sa 37:38.

Naš poslednji napad u prvom poluvremenu, iskoristio je Nemanja Bjelica iznudivši 2 slobodna bacanja.

FOTO: FIBA

Drugo poluvreme, prodorom je otvorio Ognjen Jaramaz, dok je potom i Bjelica pogodio trojku. Gosti su uspeli da uzvrate i izjednače, ali je potom Marinković pogodio svoj 4. šut izvan linije 6.75 metara. Usepla je Srbija da dođe do određene prednosti, a nakon prodora Avramovića i trojke Todorovića, treći period je završen rezultatom 60:53.

Četvrtu deonicu, Srbija je započela novom trojkom Todorovića nakon zaista bezidejnog napada. Nakon što je na drugoj strani Bako ispravio promašaj saigrača, Dejan Davidovac pogađa vrlo bitnu trojku za Srbiju i 68:57. Gosti su potom realizovali 2 akcije uzastopno, ali je onda Jaramaz pogodio uz prekršaj.

Dva dobra napada Belgije i pogođena trojka, odvela ih je na samo -5 (71:66), a onda je Svetislav Pešić zatražio tajm-aut na oko 3 minuta do kraja susreta. Taj minut odmora, gosti su sjajno iskoristili i pogodili novu trojku za samo -2. Serija Belgije, nastavila se pogotkom uz faul i Belgijanci su poveli sa 71:72.

FOTO: FIBA

Na drugoj strani, Jaramaz je iznudio 3 slobodna bacanja od čega je realizovao 2 za prednost Srbije 73:72. Nakon tajmauta, Belgija je uspela da realizuje napad iako im je do kraja istog ostalo 4.7 sekundi.

Naša selekcija je na drugoj strani imala čitav napad, ali je on bio neorganizovan, pa je Belgija odnela pobedu iz Niša.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Bako sa 17 poena, dok su Lekomte i Obasohan postigli po 16. Na drugoj strani, Srbiju je predvodio Marinković sa 14 poena, a Bjelica je dodao 12 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter