0
ATP

FOTO: Twitter/ Wimbledon

ĐOKOVIĆ OTKRIO TAJNU VELIKOG PREOKRETA: Novak o ključu pobede protiv Sinera – ‘Stao sam ispred ogledala u svlačionici…’

Objavljeno: 05.07.22 u 19:19

Još jedan fenomenalan meč srpskog tenisera.

Novak Đoković, srpski teniser, posle velikog preokreta se plasirao u polufinale Vimbldona tako što je pobedio Janika Sinera sa 3:2 (5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2).

Đoković je imao zaostatak od dva seta, a onda je podigao nivo igre i potpuno slomio rivala, uz pregršt atraktivnih poteza, po kojima je postao prepoznatljiv tokom bogate karijere.

Nakon pobede, prvo pitanje u intervjuu koji je dao bilo je da kroz svoj ugao prokomentariše čitav meč, od početka do kraja, na šta je kroz šalu upitao da li bi mogao dap rekskoči prva dva seta, a ujedno je izneo i komplimente na račun Sinera.

– Mogu li da odmah krenem od trećeg? (smeh). Prvo moram da čestitam Sineru na velikoj borbi. Siguran sam da će i on biti u još mnogo prilika da u završnisi Grend slema napravi nešto veliko. Ima još mnogo vremena ispred sebe, na njegovu žalost ovako se završio njegov nastup ove godine, ali želim mu sve najbolje u budućnosti, rekao je Đokovićev.

Nakon priče o sjajnom Italijanu, Novak je počeo sa rezimiranjem meča.

– Što se tiče prva dva seta, poredeći na ostala tri, to su bila kao dva različita meča. On je bio mnogo bolji igač u prva dva seta. Izašao sam napolje, malo sam se osvežio, malo sam porazgovarao sa sobom u svlačioni pred ogledalom. Da, stvarno jesam. Ponekad u ovim okolnostima gde se ne događa nešto naročito dobro na terenu, onda ako onaj drugi igrač dominira, te stvari su neophodne. Da se napravi mala pauza, da se malo presaberu misli. Uspeo sam u tome, da razmislim šta sve moram da uradim, i na sreću počeo sam treći set brejkom. Oduzeo sam mu servis i mislim da mi je to dalo mnogo samopouzdanja. Video sam da je on počeo malo da sumnja, slabije se kretao, mislim da mi je pomoglo iskustvo da se izborim sa pritiskom koji nosi ovakav meč.

Srpski teniser se potom osvrnuo na unutrašnju borbu i misli, a i ovog puta je pokazao da je mentalno veoma jak.

– Iako igram tenis na visokom nivou već skoro 20 godina bez obzira na to uvek prolazim kroz iste momente sumnje, kao i svi drugi igrač. Unutrašnja borba je uvek ona najveća koju morate da obavite sa sobom, tako da kada sam nju dobio, onda se okolne stvari olakšavaju i idu u tvoju korist. Uvek sam verovao da mogu da preokrenem meč, već sam mnogo puta to uradio na Grend slemu. Možda je to iskustvo, možda odlazak u svlačionicu, možda sve zajedno u kombinaciji. Drago mi je da sam prošao.

Poslednje pitanje za srpskog tgenisera bilo je o osećaju nakon novog polufinala i nove pobede na Centralnom terenu.

– Ljubav, zadovoljstvo, ponos, ispunjenost. Obožavam ovaj teren. Mislim da bi se većina igrača složila da je ovo najveći turnir u našem sportu. Najvažniji turnir u mom životu i mojoj karijeri, rekao sam to puno puta do sada. Ovaj teren me je inspirisao da uzmem teniski reket u ruke kada sam imao 5 godina. Kada god izađem ovde uvek se dešava neka nova stranica naše ljubavi i nadam se da će tako biti u budućnosti, zaključio je Novak Đoković.

Đokoviću je ovo bila 26. pobeda zaredom na Vimbldonu, a šestostruki osvajač ovog turnira stigao je do 43. grend slem polufinala u karijeri, 11. na terenima Ol-Ingland kluba. Naredni rival srpskog asa biće bolji iz duela Kameron NoriDavid Gofan, koji vode borbu za Terenu broj 1.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter