0
ATP

Tennis-ATP Serbia Open 2022-SEMI FINAL-Novak Djokovic (SRB) v Karen Khachanov (RUS) Beograd, 23.04.2022. foto: Starsrport/Serbia Open

VIMBLDON: Epski preokret Novaka Đokovića za plasman u polufinale (VIDEO)

Objavljeno: 05.07.22 u 18:14

Srpski teniser nastavio je put ka odbrani trofeja.

Novak Đoković, srpski teniser, savladao je Italijana Janika Sinera u četvrtfinalu Vimbldona sa 3:2, po setovima 5:7, 2:6, 6:3, 6:2 i 6:2.

Spektakularan meč odigrao je najbolji teniser kog je naša zemlja ikada imala. Delovalo je da je Novak na kolenima posle dva izgubljena seta, ali je uspeo da se izdigne iz nezavidne situacije i u nastavku meča dođe do velikog preokreta, te poptuno slomi rivala.

Srpski teniser je bolje otvorio meč, napravio je brejk već u drugom gemu i došao do velikih 2:0. Ipak, Italijan se nije predavao i u osmom gemu je uspeo da vrati brejk i izjednači na 4:4. Siner je potom napravio novi brejk u 11 gemu i na kraju odservirao za osvajanje prvog seta. Nastavio je Italijan sa dobrom igrom i u drugom setu i već u trećem gemu je Novaku uspeo da oduzme servis (2:1). Usledio je period igre koji nikako nije pripada Novaku, a Italijan je to kaznio osvajanjem još jednog brejka u sedmom gemu, a ubrzo posle toga je osvojio i drugi set.

Za razliku od prva, na startu trećeg seta nije bilo brejkova, a do prvog se čekalo sve do četvrtog gema, kada je Novak oduzeo servis protivniku (3:1). Đoković je stečenu prednost sačuvao do kraja i osvajanjem trećeg seta je smanjio zaostatak u odnosu na rivala. Četvrti set otvoren je Novakovim brejkom, koji je odmah potvrdio, a onda furioznom igrom još jednom je oduzeo servis Sineru za velikih 3:0. Italijan nije mogao da odgovori na takvu Novakovu igru, a srpski teniser je stigao do izjednačenja u meču. Ušao je Novak u glavu rivalu, uspostavio je potpunu kontrolu nad mečom i odlično je odigrao odlučujući set. Novak je stigao do brejka u trećem gemu, potom još jednog u sedmom i tako potpuno razoružao Sinera, koji u ovom delu nije imao šansu da mu oduzme servis.

Đokoviću je ovo 26. pobeda zaredom na Vimbldonu, a šestostruki osvajač ovog turnira stigao je do 43. grend slem polufinala u karijeri, 11. na terenima Ol-Ingland kluba. Naredni rival srpskog asa biće bolji iz duela Kameron NoriDavid Gofan, koji vode borbu za Terenu broj 1.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter