0
ATP

FOTO: Wimbledon

ČOVEK OD GUME: Nestvaran Đokovićev poen koji prkosi zakonima fizike, a onda slavlje (VIDEO)

Objavljeno: 05.07.22 u 18:36

Još jedan neverovatan potez jednog od najboljih igrača svih vremena.

Novak Đoković, srpski teniser, posle velikog preokreta se plasirao u polufinale Vimbldona tako što je pobedio Janika Sinera sa 3:2 (5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2).

Đoković je imao zaostatak od dva seta, a onda je podigao nivo igre i potpuno slomio rivala, uz pregršt atraktivnih poteza, po kojima je postao prepoznatljiv tokom bogate karijere.

Posebno je ostao upečatljiv momenat iz odlučujućeg, petog seta kada je Siner poslao nezgodnu loptu u sam ugao terena, a Novak se izdužio koliko god je mogao, vratio lopticu i osvojio poen i na kraju završio na terenu. Na taj način, još jednom je srpski teniser potvrdio da s pravom nosi nadimak da je ‘čovek od gume’:

Đokoviću je ovo bila 26. pobeda zaredom na Vimbldonu, a šestostruki osvajač ovog turnira stigao je do 43. grend slem polufinala u karijeri, 11. na terenima Ol-Ingland kluba. Naredni rival srpskog asa biće bolji iz duela Kameron NoriDavid Gofan, koji vode borbu za Terenu broj 1.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter