0
Fudbal

FOTO: FOOT ELITE CAMP

BIŠEVAC PONOVO NA TERENU, POJAČANJE IZ REPREZENTACIJE STIGLO NA ZLATIBOR: Gvozdić zna recept za uspeh! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 05.07.22 u 14:05

HotSport je gost na prvom fudbalskom internacionalnom kampu u Srbiji!

U organizaciji proslavljenog reprezentativca Srbije, Milana Biševca, na Zlatiboru je 19. juna sa radom startovao prvi internacionalni fudbalski kamp u Srbiji. ‘Foot elite camp‘ otvoren je za dečake iz celog sveta, koji u periodu od sedam dana imaju priliku da rade sa velikim brojem stručnjaka iz naše zemlje, kao i sa Biševcem lično, koji sa osmehom na licu ponovo trči u kopačkama. Milan neretko na tereni ima podršku svojih kolega, aktuelnih ili bivših saigrača, koji na Zlatibor stižu u ulozi specijalnog gosta.

FOTO: STARSPORT

Novu grupu dečaka, koja je sa radom počela u nedelju popodne, posetio je član nacionalnog tima Srbije koja će učestovati na Svetskom prvenstvu u Kataru, Stefan Mitrović. HotSport je na Zlatibor stigao istog dana, kako bi vam preneli atmosferu sa terena. Dečaci, koji su spremni da ulože maksimalne napore kako bi dostigli nivo igrača na koje se ugledaju, bili su oduševljeni činjenicom da se na terenu nalaze sa fudbalskim zvezdama naše zemlje. Uoči prvog treninga, Biševac i Mitrović obratili su se polaznicima kampa, poželeli im sreću i podelili pojedine tajne iz dana kada su počeli da se bave fudbalom.

U pauzama na treningu, Biševac je pokazao da nije ‘zaboravio’ kako se igra, bez obzira što je uveliko penzionisan. Milan i Stefan su izvodili slobodne udarce, a jedan pogodak nekadašnjeg defanzivca Crvene zvezde i Pari Sen Žermena je prisutne ostavio bez daha.

MB: Već smo stigli do treće smene, a utisci su fenomenalni. Organizacija je na vrhunskom nivou, nisam očekivao da će biti ovako. Uslovi za rad, treneri, usluga u hotelu, deca, sve je zaista odlično. Posmatrao sam brojne klubove kako rade sa decom, kampove, ali rekao bih da ovo više liči na neku malu akademiju nego na kamp. Sve čestitke trenerima i učesnicima organizacije – istakao je Biševac za HotSport, a potom otkrio da će kamp posetiti još gostiju iznenađenja:

MB: Naravno, biće ih još. Teško je da se uvek uklopimo sa obavezama, ali očekujemo da možda već ove nedelje stigne pojačanje u vidu bivšeg reprezentativca Srbije. To je jedno veliko ime – zaključio je Milan Biševac.

Milan je dugo razmišljao o otvaranju kampa, ali konkretna ideja rodila se kroz razgovore sa bliskim saradnicima. Čovek koji donosi bogato iskustvo kada su u pitanju kampovi za decu, jeste Milanov dugogodišnji saradnik, Saša Gvozdić. Individualni fudbalski trener, kao i bivši član stručnog štaba u omladinskim selekcijama FSS-a, ranijih godina je i sam organizovao slične manifestacije, ali sada je sve podignuto na izuzetno visok nivo. Biševac je pažljivo izabrao na koga može da se osloni, a nakon dve uspešno odrađene grupe, jasno je da je odluka bila ispravna.

Za HotSport je direktno sa Zlatibora govorio kordinator kampa i prvi operativac, Saša Gvozdić.

SG: Sarađujemo od 2018. godine, čak sam u početku i trenirao Milanovu decu. Ovo je peta godina kako radimo zajedno. Utisci su odlični, kada je kamp u pitanju. Sve je vrhunski, teče po planu, negde čak i iznad očekivanja. Važan nam je trenažni proces, ponašanje dece u hotelu i van njega, baziramo se da na svakih pet dečaka ide jedan trener. Radimo stručno po pozicijama.

FOTO: FOOT ELITE CAMP

Kada su u pitanju prednosti u odnosu na ostale kampove koji su do sada održani u Srbiji, Gvozdić nije imao dilemu.

SG: To je definitivno mali brojčani odnos igrača naspram trenera. Kao što sam istakao, na svakih pet polaznika ide jedan trener. Stručnjak je spreman da ponavlja vežbe i po hiljadu puta, važno je da deca nauče nešto novo i napreduju. Podeljeni su po pozicijama na kojim igraju u svojim klubovima. Mislim da se po tome izdvajamo u odnosu na ostale – kaže Saša i dodaje:

SG: Smatram da je Milanovo prisustvo dodatni motiv za napredak kod svakog klinca. Raditi sa čovekom kao što je Biševac je velika stvar. Imaju priliku da slušaju njegova iskustva najpre iz Srbije, a potom iz Francuske i Italije. Mogu mnogo da nauče, to je vrhunska priča. Uslovi su ovde odlični, počev od hotela, pa sve do terena. 

FOTO: FOOT ELITE CAMP

Gvozdić se već godina bavi individualnim radom sa mladim nadama, ali ne krije želju da se oproba na vrhunskom nivou kada je timski rad u pitanju.

SG: Do pre nekoliko meseci sam bio prvi pomoćnik Mirka Bunjevčevića u kadetskoj reprezentaciji Srbije. Proveli smo dve godine zajedno, nadam se da ću uskoro ponobo biti deo nekog stručnog štaba. Nadam se da ćemo u budućnosti Milan i ja razvijati ovu zdravu priču u pravom smeru, a takođe bih voleo da dostignem do A tima reprezentacije ili Superlige Srbije. Volim mnoge trenere, ali Piksija i Anćelotija izdvajam ispred svih – zaključio je Gvozdić.

Kako organizatori poručuju, ambicije su vrlo jasne. Cilj je da deca još više zavole fudbal, steknu potrebno znanje i iskustvo, ali i disciplinu koja je neophodna za razvoj profesionalne karijere, a sve to sa osmehom na licu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели FOOTELITECAMP (@footelitecamp)

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter