2
Košarka

FOTO: STARSPORT

PEŠIĆ OŠTRO NAKON ŠOKANTNOG PORAZA: Nismo najbolji na svetu , svi moraju da razmisle šta dalje – treba da budemo svesni svojih mogućnosti!

Objavljeno: 04.07.22 u 21:43

Možemo li da se domognemo Svetskog prvenstva?

Košarkaši Srbije su danas pognutih glava napustili dvoranu Čair nakon poraza od Belgije u okviru kvalifikacija za SP. Naša selekcija će sada imati težak zadatak u nastavku i neće imati pravo na kiks protiv Grčke, Turske i Velike Britanije. Nakon ovog susreta, svoje viđenje svih događaja izneo je i selektor Svetislav Pešić.

Čestitam boljem timu. zaslužili su ovu pobedu. Nismo pobedili. Šta je rekao Dušan, mislim da smo imali želju da pobedimo sa agresivnošću, načinom na koji smo igrali mogli smo da budemo zadooljni. želeli smo da pobedimo po svaku cenu i bili smo previše motivisani. To je razlog zašto nekada nismo donosili dobre odluke, posebno u napadu. Imali smo 17 izgubljenih lopti, to je mnogo. Oni su znali u svakom momentu šta žele, igraju dugo zajedno. Pokušali smo željom, agresivnošću, motivacijom i podrškom ljudi u sali da dođemo do pobede. Ali, igrali smo neizvesnu utakmicu sa timom koji dugo igra zajedno. Sve što smo uradili nije bilo dovoljno, počeo je Pešić i dodao:

FOTO: STARSPORT

– Naša situacija je bila vanredna i pre ovog prozora. Ništa se tu nije promenilo. Hoće li ta vanredna situacija da nas igrače i trenere dovede u situaciju da moramo da znamo da samo sa dobrm pripremama možemo da kompenzujemo nedostatak uigranosti. Ja sve što kažem, to se prebacuje u smisao traženja razloga. Mi znamo kako mi gledamo na poraze. euforični smo. Naravno, ja i sada znam gde se mi nalazimo.

Potom je istakao da je situacija bila alarmanta i pre ovog prozora. Osvrnuo se i na ogromne probleme u smislu kratkih priprema i raspoloživosti najboljih igrača.

– Biće teško sigurno. Ja sam to rekao i pre početka prozora. Rekao sam da je situacija alarmantna, da ne možemo da računamo na sve igrače, da ne kažem, na najbolje, a nemamo vremena za bilo kakve pripreme. Bile je i grešaka trenera i grešaka igrača, ali to je sve normalno. Nismo imali kontinuitet i onda samo jednostavno izgubili snagu. Počeli smo da pravimo greške u napadu i odbrani, napravili smo puno izgubljenih lopti. ja toliko loš trener nisam, ali, uigrati jedan tim za tako kratko vreme sa igračima koji dolaze iz različitih klubova nije lako. naravno, Belgija nije Španija. a ni Francuska, da ne kažem Slovenija. Ali, Belgija ima uigranost, a mi to nemamo. Ostaje nam da vidimo kako ćemo dalje. Videćemo, da li ćemo da razmislimo i ovi koji su ovde, i ovi koji nisu ovde.

FOTO: STARSPORT

Zatim je pričao i o nastavku kvalifikacija, zaključivši da svi moraju da igraju svaku utakmicu kao da je zadnja.

– Videćemo sa kim ćemo da igramo u nastavku kvalifikacija. To su dve utakmice u avgustu koje moramo da dobijemo. Svaku u kvalifikacijama moramo da dobijemo, i igramo kao da je zadnja. Imaćemo vremena, duže ćemo da radimo i pripremićemo se za zadnju nedelju avgusta. Potom, dolazi Evropsko prvenstvo, pa posle toga otom potom.

Pešić je za sam kraj rekao da nikada nije dobro kada se izgubi, kao i da ne treba da mislimo da smo najbolji na svetu, već moramo biti svesni svojih mogućnosti.

– Znate kako, nikada nije dobro kada se izgubi. Malo se „puvamo“ i mislimo da smo još uvek najbolji na svetu. Definitivno nismo. Moramo da budemo svesni naših mogućnosti i da i ovi igrači i treneri koji su ovde i nisu ovde, treba da znaju da igramo sa ekipama koje imaju veliko iskustvo. Oni nemaju NBA igrača, nemaju niti jednog igrača u Evropskoj ligi, ali su momci koji igraju u Španiji i Francuskoj. Svi su dobri i stavljeni u jedan sistem. Mi igramo kvalifikacije kao nešto što moramo da igramo, a njima je to najvažniji deo takmičenja. To su dva različita pristupa. Ovaj poraz je jedan znak da mi moramo svi da se zbijemo i da, ako želimo da imamo reprezentaciju koja postiže očekivane rezultate, da moramo da znamo da se rezultat ne postiže na ovaj način. Ja ne mogu bolje, zaključio je Svetislav Pešić.

0
0

2 Komentara

  1. Matori,tvoje vreme je proslo, citaju te treneri kao knjigu. Ti si gospodin covek, znas ti sta ti je ciniti,ne pokrivaj nikoga!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter