2
Domaći fudbal

Fudbal Super League Season 2019-2020 Partizan v Proleter Novi Sad Takuma Asano (L) and Aleksandar Tanasin Beograd, 26.02.2020. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

HAOS I DALJE TRAJE: Oglasio se advokat iz Humske ulice, pa otkrio šta se dešava sa ‘slučajem Asano’!

Objavljeno: 27.06.22 u 11:50

Oglasio se advokat.

Danas je odjeknula vest u Srbiji da je FK Partizan izgubio pred arbitražom FIFA te da će morati da na račun Takuma Asana isplati jednu veću svotu novca.

Ipak, čitav haos između Asana i Partizana još uvek nije gotov, pošto se radi o prvostepenoj presudi, a ne pravosnažnoj odluci.

Posle raznih spekulacija u medijima, oglasio se advokat Zoran Damjanović, koji je zastupnik Partizana u ovom slučaju.

Igrač Takuma Asano sa kojim je Partizan vodio postupak pred FIFA nije ostvario svoja prava na tom sudu, jer se radi o prvostepenoj presudi, a ne pravosnažnoj odluci, kojom su delimično usvojeni zahtevi igrača. Od januara meseca 2022. godine, Partizan je pokrenuo žalbeni postupak pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), koji ima nadležnost da ukine, preinači ili ponovi postupak. Dok traje proces pred CAS, kao što je to slučaj sa Partizanom i Asanom, klub nije u obavezi da isplati novac igraču i sve što se pojavilo u medijima su samo proizvoljne spekulacije, jer se radi o prvostepenom postupku. Ako već zadiremo u pravo, čak i odluka CAS u nekim slučajevima može da se ukine pred Federelnim sudom u Švajcarskoj – rekao je advokat Partizana za Telegraf, Zoran Damjanović.

 

0
0

2 Komentara

  1. Zaista su ovakve presude u najmanju ruku diskutabilne.Kako to profesionalani igrac bezi naprasno iz kluba svojevoljno!?On je morao da ugovor odradi a ako je nezadovoljan bilo cime to sudski pokrene kao tuzbu.Ovako ispada da brzeci od obaveza svaki igrac moze poput njega da klisne gde hoce pa jos biva on ostecen.Na kraju krajeva klubovi su ti koji su u riziku a ne igraci!Ko to i cime garantuje klubu da ce igrac nakon potpisivanja ugovora isti odraditi zeljenim kvalitetom na utakmicama.Sto je tek apsurd u ovakvim situacijama.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter