0
Košarka

Kosarka-Kosarkaski Savez Srbije-Konferencija za medije i Trening-Press and Practice Training Beograd, 24.06.2022. foto: Starsport.rs ©

BOBIJU TEŠKO ZBOG ODLASKA IZ DALASA: Luka i ja smo postali bliski prijatelji – fali mi košarka, to je moja ljubav!

Objavljeno: 24.06.22 u 23:29

Iskren je bio srpski gorostas.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić, okupio je kandidate za predstojeće mečeve kvalifikacija za SP protiv Letonije i Belgije. Među njima se nalazi i srpski centar Boban Marjanović, koji je protekle sezone nosio dres Dalasa, ali se nije preterano naigrao.

Okupili smo se zbog toga, da ostvarimo dve pobede. Svi znamo kakvi su Letonci, neće biti lako, pričao sam sa Bertansom, sa kojim sam nedavno igrao, on je spreman da šutne makar sa pola terena. Spremamo se, treniramo. Gledamo da izvučemo najbolje, počeo je Marjanović.

Potom su ga novinari upitali da li mu nedostaje košarka, s’obzirom na malu minutažu u najjačoj ligi sveta.

Pravo da ti kažem, jesam. Košarka mi fali, to je moja ljubav, moj sport. Uvek gledaš da ostaneš u najboljoj formi. Srećan sam što mogu da igram ovde pet na pet, da igram utakmice.

Boban je pre nekoliko dana trejdovan u Hjuston, pa se njegova epizoda u Maveriksima završava. On ističe da ga je iznenadio trejd, ali da je to biznis i da sportisti moraju da se naviknu na takve stvari.

Iskreno, naravno da me iznenadilo. Trejd nikada ne očekuješ, osim ako ga sam ne tražiš. To je sve biznis, realnost, kao profesionalni sportisti moramo da se naviknemo na takve stvari. Na tebi da je mentalno budeš spreman. Nije mi ovo prvi, već treći trejd, ali sigurno da mi je pao najteže.

Za sam kraj dotakao se i prijateljstva sa Lukom Dončićem, sa kojim je kako kaže, postao veoma blizak prijatelj, dok se u Dalasu osećao kao u Boljevcu.

Luka i ja smo postali bliski prijatelji. Neverovatan je momak, tri godine smo bili zajedno… Takođe i grad kao grad, prihvatili su me tamo kao da sam u Boljevcu. Tako sam se osećao, kada odem u Dalas, kao da sam u Boljevcu, zaključio je Marjanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter