0
Košarka

Kosarka-Kosarkaski Savez Srbije-Konferencija za medije i Trening-Press and Practice Training Beograd, 24.06.2022. foto: Starsport.rs ©

PEŠIĆ OTKRIO BOGDANOVIĆEV I TEODOSIĆEV STATUS: Pokuševski ne može zbog pravila – ali želja je tu!

Objavljeno: 24.06.22 u 20:32

Ovo je najbolje što imamo u ovom momentu.

Košarkaška reprezentacija Srbije, okupila se danas, pred dva meča kvalifikacija za SP koja se igraju 30. juna i 3. jula. Naša selekcija će prvo snage odmeriti sa Letonijom u gostima dok će potom ugostiti Belgiju i to u Nišu. Selektor Srbije Svetislav Pešić, pričao je o statusima mnogih igrača, a novinare je najviše zanimalo to kako teče oporavak Bogdana Bogdanovića.

– Niko me nije posebno iznenadio. Tarlać je već rekao, izazovna sezona je bila iza nas. Sa svima smo u kontaktu, ima puno povreda, operacija, neki igrači koji su pozvani su operisani. Recimo Trifunović. Radanov je operisan. Teška sezona, neki igrači koji su želeli, koji su iskusni, imaju povrede i na kraju krajeva, nije humano da vršimo pritiske. Nemanja je zdrav, Bobi je zdrav. Bjelica je slobodan agent i može odmah da trenira. Bogdanović je operisan, to je pod upitnikom. Ostaje u Americi do jula, tamo se oporavlja, i posle toga ćemo videti da li će biti dostupan za Evropsko prvenstvo, istakao je Pešić.

Kosarka-Kosarkaski Savez Srbije-Konferencija za medije i Trening-Press and Practice Training
Beograd, 24.06.2022.
foto: Starsport.rs ©

Potom je selektor naše zemlje dobio pitanje i o kapitenu Milošu Teodosiću, objasnivši da se nada njegovom nastupu na Evropskom prvenstvu.

– Mislim da je Teodosić preživeo sezonu. Trenutno je na lečenju. Nadamo se da će igrati na Evropskom prvenstvu. Teo je imao povredu u trećoj utakmici, u finalu protiv Milana. Pod injekcijama je završio seriju, a mi u reprezentaciji ne dajemo injekcije, rekao je Pešić.

Kosarka-Kosarkaski Savez Srbije-Konferencija za medije i Trening-Press and Practice Training
Beograd, 24.06.2022.
foto: Starsport.rs ©

Što se tiče NBA igrača, Marjanović i Bjelica su sada tu, dok je Aleksej Pokuševski van tima zbog pravila koja su odavno uspostavljena. Pešić zaključuje da on ima želju da igra, ali da u ovom trenutku zbog svega toga, ne može da pomogne nacionalnom timu, već će sigurno biti kandidat za EP.

On nije dobio dozvolu po pravilima. Bio je na spisku, u kontaktu smo sa njim. Ne postavlja se pitanje o želji, oni smatraju da su kvalifikacije neobavezno takmičenje i po pravilima ugovora koji je napravljen između FIBA i NBA, on mora da se stavi na raspolaganje za zvanična takmičenja (EP, SP, Olimpijada). On je kandidat za EP, da li će mu klub dozvoliti, to ćemo tek da vidimo, ali sada nije dobio dozvolu, zaključio je Pešić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter