0
Atletika

FOTO: SAS

‘BRZINOM DO ZVEZDA’: Srpski atletski savez domaćin završne Yettel manifestacije!

Objavljeno: 22.06.22 u 14:20

Cilj je popularizacija sporta!

Nakon realizovanih 40 manifestacija, gde su kroz naše brzinske izazove odabrana najbrža deca iz 52 grada širom Srbije, Srpski atletski savez bio je domaćin završnoj manifestaciji 8. ciklusa Yettel Brzinom do Zvezda.

Takmičenje koje organizuje kompanija Yettel u saradnji sa Srpskim Atletskim Savezom, u potpunosti je ispunilo svoj cilj, a to je popularizacija atletike i razvoj timskog duha i sporta kod osnovaca. Takmičenje su otvorili Slobodan Branković, direktor Srpskog atletskog saveza i Marija Vujanić, direktorka Komunikacija i održivog razvoja u Yettelu. 

-Drago nam je što ste danas ovde u Kući srpske atletike i verujem da ćete ovde uspeti da se posvetite,zarazite i ostanete u atletici i da se bavite atletikom. Veliko hvala sponzoru Srpskog atletskog saveza, kompaniji Yettel  koja je prepoznala šta smo hteli sa ovim projektom, prepoznala je da razvijamo atletiku i utičemo na decu Srbije da budu još srećnija i zdravija. Hvala i ostalim sponzorima koji pomažu na svoj način, pre svega gradu Beogradu koji je shvatio i stavio ovaj projekat u plan škola.  Želja nam je da od najbržih dečaka i devojčica napravimo idole svojih generacija. Verujem da ćemo uspeti u tome da svake godine budemo sve veći i da sve više i više vas bude deo ovog projekta, da fond za nagrade bude što bogatiji i da vi odete vašim kućama što srećniji. Srećno vam bilo i ove godine. Nemojte da oni koji ne pobede budu razočarani. Svi ste vi
pobedili. Vi ste najbrža deca Srbije i treba da ste ponosni na to. I mi, i vaši roditelji i profesori – rekao je Branković.

U kompleksu Atletske dvorane na Banjici, po sunčanom i toplom letnjem danu se za prestiž
šampiona borilo 380 dečaka i devojčica. Pored samog takmičenja, zajedno sa prijateljima
projekta organizovani su razni poligoni, izazovi i radionice koje su dečici obezbedila pravi užitak.

Verovatno sa najvecim fondom nagrada u oblasti dečijeg sporta SAS i Kompanija Yettel nagradili su 32 najbrzih dečaka i devojčica sa čak 90 nagrada:

– 32 vaučera za kamp dar GrandTurs&Yettela
– 16 nagrada kompanije Revita
– 16 nagrada kompanije True Story
– 20 SUPER-VREDNIH nagrada kompanije Yettel (mobilni telefoni Ipod, slusalice)
–  2 vaučera za porodično letovanje šampiona
– 2 vaučera ComTrade plazma televizora za škole šampiona
– 2 paketa mini atletske opreme školama šampiona

Šampioni, zlatne zvezdice 8.ciklusa Yettel Brzinom do zvezda postali su:

Jelena Živković (2011) OŠ Kralj Petar II Karadjordjević iz Beograda (opstina Vracar) kod devojčica, a Stefan Bijeloš (2011) iz somborske OŠ Nikola Tesla kod dečaka.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter