0
Košarka

Kosarka Basketball 3x3 Tim Srbija World Basket 3x3 Champions Dusan Domovic Bulut Belgrade, 14.06.2018. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

TEŠKO MU JE PALA OVA ODLUKA: Bulut više nije u reprezentaciji Srbije – otkrio šta ga je pogodilo, ali nikome ništa ne zamera!

Objavljeno: 18.06.22 u 18:21

Ne može da se pomiri sa ovom odlukom Košarkaškog saveza Srbije.

Kada se govori o basketu, svima prvo na pamet padne Dušan Domović Bulut, koji važi za ‘pionira’ ovog sporta u Srbiji.

Zajvaljujući njemu, reprezentacija Srbije je ostvarila mnogo uspeha. Na Olimpijskim igrama u Tokiju naši basketaši osvojili su bronzanu medalju, a nakon toga Bulut je otišao u Ameriku gde je igrao u ‘BiG 3’ ligi.

– Košarkaški savez Srbije mi se zahvalio na uslugama. Okrenuli su se drugim igračima i metodima. Uvek sam imao želju da igram za državni tim. To sam dokazao nebrojano puta, prevashodno kad je basket 3×3 kao sport bio još u povoju, kad se igralo bez ikakve nadoknade, nisam propuštao nijedno takmičenje – rekao je Bulut, i potom dodao:

Ono što me je malo pogodilo je činjenica da smo uz pomoć mog načina rada, pristupa i metoda stigli tu gde jesmo, da smo najtrofejnija basketaška nacija na svetu. Ako je već tako, žao mi je da ako su u KSS već znali da će Olimpijske igre u Tokiju biti moje poslednje takmičenje u nacionalnom timu, zašto mi nisu dali odrešene ruke da vodim tim onako kako sam mislio da je najbolje. Ne zameram nikom ništa, niti krivim bilo koga. Ako bi nekog trebalo da krivim, mogao bih samo sebe što nisam uspeo da uradim bolji posao i što ni u jednom trenutku nisam osetio datu odgovornost niti podršku da budem ono što jesam – zaključio je Bulut.

Dušan Domović u bogatoj karijeri osvojio je zaista mnogo trofeja, među kojima četiri zlata na svetskim i dva najsjajnija odličja na evropskim prvenstvima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter