0
Evroliga

Fenerbahce head coach Zeljko Obradovic basketball match between Real Madrid and Fenerbahce in Belgrade, Serbia on May 20, 2018. (STARSPORT/Pedja Milosavljevic)

NEKADAŠNJI OBRADOVIĆEV SARADNIK OTKRIO DO SADA NEPOZNATU PRIČU: Doneo sam mu 2 kutije, a on se nasmejao – uspeo bi u NBA ligi!

Objavljeno: 17.06.22 u 22:45

Bio je posvećen u uzbuđen.

Najtrofejniji evropski trener Željko Obradović, koju god ekipu da je vodio, ostavio je veliki trag, a tako je bilo i u Fenerbahčeu. Obradović je uspeo da turskoj ekipi donese trofej Evrolige, a njegov asistent iz tog perioda Erden Čan, otkrio je kako se osećao kada je Željko stigao u klub.

Kada je Željko došao u Fenerbahče nismo se poznavali. On je pre toga bio trener u Panatinaikosu, a ja pomoćnik u PAOK-u. To je jedini put kada su nam se putevi ukrstili. Tražio je izveštaj o našim igračima i drugim u turskom prvenstvu. Bio sam veoma uzbuđen i nisam spavao te noći kako bih pripremio dve kutije pune DVD filmova sa detaljima o svakom igraču. Pronašao sam ga sledećeg jutra u hotelu u kom je odsedao. Dao sam mu i spisak sa akcijama u napadu koje je koristio u Panatinaikosu. Nasmejao se i pitao me da li mu to dajem njegove akcije i potom me zamolio da ih podelim ostalim pomoćnicima, počeo je Čan i dodao:

– Kao osoba koja ima iskustvo u NBA, moj prethodni stav u vezi sa tim da li bi on uspeo tamo se nije promenio. Naravno da bi.Na svaku situaciju, bilo kog dana. To se odnosi kako na utakmicu, tako i pre nje. Uvek ima plan B, C i D. Mislim da bi mu sposobnost da se prilagodi pomogla da napravi dobar posao u NBA. Naravno, njegov pristup i ponašanje prema klubu i igračima bi bio drugačiji nego u Evropi, to sigurno.

Za sam kraj Čan je otkrio da Obradović ne bi mogao da trenira baš svaku ekipu, jer u najjačoj ligi sveta, mnogi timovi tenkuju, što nikako nije u maniru srpskog stratega.

– Mislim da ne bi mogao da trenira neku ekipu bez cilja. Ekipe u NBA ‘tenkuju‘. On ne voli da gubi. Mogao bi dobro da se snađe u Dalasu, San Antoniju ili Oklahomi na primer. Takođe i u Majamiju koji se meni jako sviđa. Pored toga, proces zapošljavanja bi isto mogao da bude problem. Često postoji nekoliko intervjua sa različitim kandidatima. To ne bi prošlo kod Obradovića. Stoga ekipe moraju da ga uzmu kao primarnog kandidata.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter