0
Košarka

FOTO: STARSPORT

KALINIĆ U STILU KOBIJA BRAJANTA ASISTIRAO SAM SEBI: Delije u transu – ovaj potez je obeležio prvi meč finala! (VIDEO)

Objavljeno: 17.06.22 u 21:06

Ovaj potez ćemo dugo pamtiti.

Košarkaši Crvene zvezde uspešno su započeli finalnu seriju KLS, savladavši ekipu FMP Meridian rezultatom 110:71. Strateg crveno-belih Dejan Radonjić podelio je minute svojim igračima, a jedan od najboljih ove sezone Nikola Kalinić na parketu je proveo „samo“ 17 minuta.

Ipak, to mu je bilo dovoljno da zabeleži jedan vrhunski potez i tako podseti na mnoge NBA zvezde. Sredinom prve deonice, pri vođstvu domaćih od 10:7, srpski reprezentativac je na 5 sekundi do kraja napada imao loptu u rukama iza linije 6.75.

Nakon nekoliko driblinga i sjajne finte šuta, Kalinić se provukao „ispod ruke“ protivničkog košarkaša, nabacivši loptu na tablu – sam sebi. Potom ju je u skoku uhvatio i lako poentirao. Ovaj potez, nasmejao je i trenera FMP Meridiana Nenada Stefanovića, a kod kompletne hale je zaradio gromoglasan aplauz.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Ognjen Kuzmić sa 17 poena i 7 skokova, dok je na drugoj strani Tasić ubacio 19 poena uz takođe 7 uhvaćenih lopti.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter