Aba liga, FMP - Buducnost 4.5.2022. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
in ,

FMP MERIDIAN NAREDNE SEZONE U EVROPI: Drugi srpski klub odbio učešće – evo i zašto!

Odlična vest za Pantere.

Košarkaši FMP Meridiana iza sebe imaju neverovatnu sezonu u ABA ligi, a samo nekoliko sati pre prve utakmice finalne serije Košarkaške lige Srbije, stigla je još jedna sjajna vest – “Panteri” naredne sezonu igrati i FIBA Ligu šampiona.

Spekulisalo se ovih dana da postoji opcija da FMP Meridian igra u Evropi, a Meridianbet sport sada saznaje da je klub dobio potvrdu da učestvuje u Ligi šampiona. Takođe još jedan srpski klub – Zlatibor imao je pravo učešća u ovom takmičenju, ali je odbacio tu opciju jer još nisu sigurni koja će takmičenja igrati naredne sezone.

FOTO: STARSPORT

Aplikacija KK FMP Meridian za takmičenje u Ligi Šampiona je usvojena od strane FIBA. To znači da će se u sezoni 2022/2023 klub takmičiti u kvalifikacijama za ovo prestižno evropsko takmičenje. Termin kvalifikacija za FIBA Ligu Šampiona je od 21.09. do 25.09.

Fantastični rezultati “Pantera” u sezoni 2021/2022 naišli su na odjek i u okvirima FIBA, ali ovo nije bila potvrda za sjajan rad samo sportskog sektora FMP Meridiana, već i rad svih struktura Kluba koji je odgovorio svim organizacionim zahtevima koje FIBA Liga Šampiona postavlja.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Autor: HotSport

SIGURNO MU JE OBJASNIO NEKE STVARI: Novo pojačanje Zvezde i Luka Jović zajedno u kafiću! (FOTO)

RADONJIĆ ZABRINUO NAVIJAČE NAKON MEČA: Bitan košarkaš se povredio – propušta drugu utakmicu!