0
Košarka

FOTO: ABA 2 liga/Dragana Stjepanović

SRPSKI KLUB DOBIO POZIV ZA UČEŠĆE U FIBA LIGI ŠAMPIONA: Sigurno bi na svakoj utakmici bila puna hala!

Objavljeno: 07.06.22 u 23:40

Naša zemlja bi mogla da ima još jednog predstavnika u Evropi.

Košarkaški klub Zlatibor iz Čajetine bi naredne sezone mogao da učestvuje u FIBA Ligi šampiona. Naime, pošto su osvajanjem ligaškog dela KLS-a stekli pravo učešća u ovom takmičenju, preko Košarkaškog saveza Srbije, stigao je poziv, kojim su se Čajetinci pohvalili na društvenim mrežama.

KK Zlatibor dobio je pozivnicu za učešće u FIBA Ligi šampiona u narednoj sezoni 2022/23. Čajetinski tim je ovo pravo ostvario osvajanjem titule prvaka Košarkaške lige Srbija, a pozivnica je stigla preko Košarkaškog saveza Srbije, pisalo je u objavi kluba na zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Pored ovoga, Zlatibor je osvojio i ABA 2 ligu, ali je zbog ograničenja srpskih klubova morao da igra baraž sa poslednjeplasiranim našim klubom u ABA ligi. U toj seriji slavio je Borac i tako potvrdio učešće u najkvalitetnijem regionalnom takmičenju i za narednu godinu.

Ako bi se Zlatibor odlučio na ovaj potez, bila bi to odlična vest za srpsku košarku. Ne samo što bi hala u Čajetini verovatno bila puna na svakom susretu, već bi Srbija pored Partizana i Crvene zvezde, koji se takmiče u ULEB-ovim takmičenjima, imala još jednog predstavnika u Evropi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter