3
Fudbal

POSLEDNJE UPOZORENJE: Vučić rekao Zvezdi i Partizanu da će morati da plate poret, pa otkrio ko najmanje duguje para državi!

Objavljeno: 15.06.22 u 12:34

Oglasio se i predsednik Srbije.

Proteklih dana pričalo se o finansijskim situacijama u Crvenoj zvezdi i Partizanu, ministar Siniša Mali otkrio je koliko su novca dobili ‘večiti’ od države, a sada se oglasio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je poručio košarkaškim i fudbalskim klubovima Crvene zvezde i Partizana da će morati da plate porez.

– Kroz izveštaj gospodina Malog mogli ste da vidite tri važne stvari na kojima država insistira. Mogli ste da vidite fer raspodelu novca večitim rivalima. Ako bismo analizirali SD Vojvodina koja je dobila neuporedivo manje od Zvezde i Partizana, ali ne malo novca. Videćete da ono što je naša greška, mnogo manje novca smo dali u centralnu Srbiju, u Niš, Kragujevac, Leskovac, Kraljevo, ali morali bi više i na sever Srbije, u Zrenjanin, Pančevo. Tu u centralnoj Srbiji je mnogo manje novca. Mora da bude promena i više novca moraćemo da dajemo centralnoj Srbiji. Ono što je važno postoji fer finasiranje večitih rivala uprkos pričama koje su dolazile od različitih aktera, kojima je bilo lakše da na politiku prebace krivicu – rekao je predsednik.

Vučić kaže je država bila fer prema večitim rivalima, što se tiče raspodele novca.

– Tako smo vagali koliko da dobije Zvezda, koliko Partizan. Bili smo fer i to su gotovo izjednačena ulaganja države Srbije. Ono što je važno je i plaćanje poreza. Izašli smo sa tačnim ciframa. Kamata je sastavni deo poreskog opterećenja i porez će morati da plate svi. To je naša ključna poruka i FK Zvezda i FK Partizan, kao i košarkaški klub. KK Zvezda ima najmanji dug, veliki su dugovi fudbalskog kluba Crvena zvezda i Partizan. Uprotivnom uslediće blokade i stečaj. Pomoći ćemo na svaki način, ali ne izlazeći iz okvira. Najlakše je reći uđite u blokadu i stečaj. Oni promovišu naša preduzeća, našu zemlju, snagu kompanija. Šta god možemo da pomognemo u skladu sa zakonom pomoći ćemo, ali oni svoje obaveze moraju da izmire.

Podsetimo, Siniša Mali je nedavno izjavio da je od 2012. do 2022. KK Crvena zvezda od države dobio 26 miliona evra, u istom peridou KK Partizan je dobio 24.4 miliona evra, a više o tome pročitajte OVDE.

0
0

3 Komentara

  1. Predsednik Vucic, uz sve uvazavanje, kao da pokusava apologetski da izglanca i uravnotezi neuravnotezivo i ono sto se ne moze izglancati! On mulja KKP zaduzenost i FKCZ enormnu zaduzenost koji su praceni i ogromnim neispunjenim obavezama prema drzavi. OK, hvala Drzavi i Vucicu sto je reanimirao konacno KKP ,nadati se da ce njegovi kadrovi koji vode taj klub uspeti da saniraju finans.probleme,ali bode oci poreski ali i ukupni enormni dug FK CZ… O tome Predsednik ne prica,posebno nprecutkuje da su i banke bankrotirale zbog njegove Cergarke! Jer, boze moj, to je njegova miljenica,zasto bi!? Nerazumno je da FKCZ ima ogromne dugove i posebno poreske u poredjenju sa izuzetnim prihodima sa kojim se otvoreno do bahatosti hvali Terza „magija“. Pa ako moze da za nekoliko miliona evra kupi jednog igraca,evo sada ponudio covek 3 mil. evra za nekog iz Socija, zasto prvo nije platio porez drzavi? To je bezobrazluk i to ne treba „glancati“ apologetskim pricama. Drugo, FK CZ dobija 6 m evra od Gasproma ,OK ali ne zaboravite da je Drzava Srbija vlasnik tog Gasproma, tj NIS-a takodje, u ne malom procentu, mislim nesto preko 35 posto.
    Neka daju toliko i FK Partizan godisnje pa pricaju o izravnatim pozicijama. I neka ne mesaju kosarku i fudbal, namerno i maliciozno. Neka nadju FKPartizanu slicnog sponzora, Partizan ce biti uvek ne samo ravnopravan Zvezdi, jer Zvezda je rastrosna krmaca koju mozes samo „zaklati“ da bi se okoristio,inace samo trosi,trosi do besvesti! Mora se uspostaviti neka korektna ravnoteza izmedju ta dva FK,a ne protezirati jedan koji se tu hvali toboznjim ogromnim uspesima a duguje drzavi cuda i brda! Dajte, Boga mu,sto TIto govorase! Slazem se sa Predsednikom da i Vojvodinu i ostale klubove u celoj nasoj Srbiji treba koliko toliko ravnopravno pomagati, ali i ubrzati privatizacije klubova,pa i ovih najvecih. Koliko znam, nemaju Cuka i Vozdovac problema te vrste, TSC takodje… E, to je pravi put i za ZVezdu i za Partizan u fudbalu.Ali da bi se uradilo moras ih dovesti do pozitive,do tada ih podrzavati i „izvesti“ na pravu stazu poslovanja.Tada ce placati porez normalno kao Cukaricki!
    Dr Covicu hvala sto je otpozdravio MAlom, ali cestitam mu sto je iskoristio igranje EL da konsoliduje klub i minimizuje fakticki obaveze. Doduse, lako je biti dobar i prvi kad poklopis sve drzavne resurse,makar i da si naknadno korektan prema drzavi.

    0
    0
    Odgovori
  2. A gde vam je izveštaj o ulaganjima u fudbalske klubove? Zašto to niste objavili? S druge strane, nije mi jasno kako ovaj čovek govori o fer raspodeli sredstava, kada je Mali eksplicitno rekao da je Zvezda dobila 50 miliona evra više (na osnovu ugovora sa Gaspromom).

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter